Interpretari analize de sange, urina si scaun

ANAVLIS14 in 17 Noi 2014 12:03

Buna ziua,am 37 ani si mi-am facut acum cateva zile analizele de sange, urina si scaun pt. a verifica mai mult valoarea colesterolului . Am marea rugaminte daca puteti sa ma lamuriti va rog cu privire la modificarile aparute in HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA si anume valorile usor crescute la LYMPH % -42,0 % ( 20 %-40 %)si MXD % 9,3 %(3-9 %) si usor scazute la NEUT% (50-70 %) si PDW 11,6 % (15-17 %). Mai jos am observat ca apar LYMP# 2,10 (0.8- 4), MXD # 0,500 (0,1-0,9) si NEUT# 2,50 (2-7) acestea fiind in limite.
Colesterolul seric total 278 mg/dl si 7,24 mmol/L.
URINA 2-3 leucocite/camp,mucus frecvent/camp,oxalat de calciu relativ frecvent/camp si densitate 1030 Kg/mc.
EXAMEN MATERII FECALE la proba 3 mi-a aparut PREZENTE CHISTURI LAMBLII.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu interpretarea analizelor si cu un sfat in privinta unui tratament.Astept cu nerabdare un raspuns.Multumesc anticipat!

1 răspuns

- 17 Noi 2014 16:59

Buna ziua,
Limfocitele crescute sunt sugestive pentru o infectie virala doar atunci cand si leucocitele sunt crescute. Avand in vedere ca leucocitele nu le-ati mentionat ca fiind crescute iar cresterea limfocitelor nu este foarte mare atunci nu are nicio semnificatie.
Aveti in schimb un colesterol crescut (hipercolesterolemie) si va fi necesar sa urmati un tratament.
Sumarul de urina este incarcat si este posibil sa fie prezenta o infectie urinara. Ar fi indicat sa efectuati si o urocultura. In plus prezenta oxalatului de calciu este sugestiva pentru calculi renali. Va recomand sa efectuati o ecografie abdominala pentru a stabili daca este doar nisip (microlitiaza) sau sunt calculi de dimensiuni mai mari.
In materiile fecale sunt prezente chisturi de lamblii deci aveti Giardia si va trebui sa urmati un tratament pentru a scapa de acest parazit.
Pentru tratamentul corespunzator al acestor afectiuni va recomand sa consultati medicul de familie.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde