Interpretare analize

oanamaria86 in 17 Feb 2015 8:15 Categorie Cancer

Buna ziua,

In urma unei rani aparute la maxilar tatal meu a fost operat, fiindu-i recoltate probe in vederea realizarii unor analize. Rezultatul analizei IHC este urmatorul:: Alfa-ACTINA MUSCHI NETED; proteina S100 - Negative in celule tumorale. CK 8/18; 34betaE 12; p53; CD10- Pozitiv difuz in celule neoplazice. CEA- Pozitiv focal in unele din celule neoplazice.

Concluzii: Aspectul HP si IHC sugereaza cel mai probabil un carcinom scuamos slab diferentiat invaziv in structurile adiacente ( fibre musculare striate, parenchim glandular salivar cu acini preponderent muscosi), invazie perineurala si vasculara- emboli carcinomatosi.

As dori sa va intreb cat de grav este acest diagnostic si daca exista tratamente.

Va multumesc

7 răspunsuri

- 17 Feb 2015 14:31

Buna ziua,
Leziunea (tumora) din care a fost efectuata biopsia a fost localizata la nivelul pielii fetei?

- 17 Feb 2015 14:37

Pe prima epicriza scrie astfel: Se intervine chirurgical sub anestezie generala si se practica incizia pe mijlocul crestei cu indepartarea unui fragment osos in vederea efectuarii biopsiei oasoase.

- 17 Feb 2015 18:22

Iar diagnosticul in urma efectuarii analizei IHC este Tumora Maligna Edoosoasa Ram Orizontal Mandibular Stang. El a fost diagnosticat inainte de operatie cu Osteomielita, iar dupa efectuarea biopsiei i-a fost pus diagnosticul mentionat mai sus. 

- 20 Feb 2015 20:20

Conform acestor investigatii este prezenta o tumora maligna (cancer) la nivelul osului mandibulei, iar respectiva formatiune tumorala este o forma destul de agresiva care a invadat tesuturile invecinate precum muschii si glandele salivare dar si vasele de sange si nervii din zona respectiva.

- 20 Feb 2015 20:51

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. O ultima intrebare mai am: exista tratament pentru aceasta afectiune? Imi imaginez ca nu se vindeca, dar as dori sa aflu daca poate fi cumva tinuta sub control si in ce oras as fi bine sa mergem, avand in vedere ca suntem din judetul Valcea.
 
 

- 20 Feb 2015 20:56

Ar trebui sa va adresati unui medic chirurg specializat in chirurgie oro-maxilo-faciala, de preferat in Bucuresti, pentru a stabili daca este necesara o interventie chirurgicala, iar ulterior este posibil sa fie necesare sedinte de radioterapie eventual chiar si chimioterapie sub supravegherea unui medic oncolog.

- 20 Feb 2015 21:06

Chirurgul specializat in maxilo-facial i-a propus un transplant de os rezultat din prelevarea din femur sau bazin. Problema este ca tatal meu are un membru inferior amputat, iar celalalt membru este foarte afectat de circulatie periferica deficitara. Pe a doua epicriza, in afara diagnosticului de tumora maligna mai exista si cel de angina pectorala. Tatalui meu i s-a explicat faptul ca operatia este destul de riscanta din punctul de vedere ar anesteziei - ar dura cam 6 ore, si ca este si posibilitatea ca acea grefa sa nu-i fie acceptata de organism. Astfel, daca nu se supune acestei interventii ar putea fi tinuta boala sub control doar prin sedinte de radioterapie sau chimioterapie, sau trebuie neaparat sa suporte interventia? Si ce sanse de supravietuire exista? Multumesc mult. O seara buna!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde