infectie urinara dupa contact se*ual

laurina25 in 3 Dec 2014 16:30 Categorie Viata sexuala

Buna ziua, problema mea este ca fac infectie urinara dupa contact se*ual (urinari dese si usturime ) am luat tratament Cuminol,si si-a facut efectul.Am fost la ginecolog pentru a vedea de ce tot apar infectiile urinare si totul a iesit in regula,am facut si analize de urina,dupa ce am luat tratamentul si infectia urinara disparuse.Medicul ginecolog mi-a recomandat sa iau tot cuminol cand voi mai avea probleme ,pentru ca a zis ca a tratat bine infectia.Problema e ca nu as vrea sa depind in continuare de antibiotic, nu are efecte adverse in timp?
Exista vreun alt remediu pentru infectie urinara dupa contact se*ual? multumesc

1 răspuns

- 3 Dec 2014 23:40

Buna ziua,
In primul rand este obligatoriu ca dupa fiecare contact sexual sa urinati si sa spalati zona respectiva pentru a preveni aparitia infectiei. In timpul actului sexual sau inainte este recomandat sa aplicati un gel antiseptic ( ex Gleitgelen).
Nu trebuie sa luati antibiotic o perioada indelungata pentru a preveni infectiile urinare, ci este suficient sa folositi preparate pe baza de extract de merisor ( ex Urinal). In plus puteti intari imunitatea organismului impotriva infectiei cu E.Coli prin vaccinul Uro-vaxom, iar daca sunteti constipata atunci este recomandat sa utilizati probiotice astfel incat materiile fecale sa aiba un continut mai scazut de E.Coli si implicit sa nu se mai raspandeasca infectia la nivel urinar ( ex Urinal Balance contine si probiotice).
Suplimentar puteti bea ceaiuri precum Diurosept de la Fares pentru a prevenit infectiile urinare.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde