hernie de disc

Oana Barbu in 18 Ian 2015 19:27 Categorie Neurologie

Buna seara,
Nici nu stiu cum sa incep, de cateva luni de zile ma doare piciorul stang din sold si simt o amorteala in picior. Cam de o saptamana a inceput sa ma doara si piciorul drept(aceleasi simptome) uneori am dureri groaznice si trebuie neaparat sa ma intind, iar la frig aceste dureri se intensifica de ajung chiar sa schiopatez. Am fost la neurolog si mi.a dat sa fac RMN in zona lombara. Rezultatul este urmatorul:
Anomalie de curbura a coloanei vertebrale lombare. Retrolistezis L5 fata de S1 de 5 mm si important debord discal circumferential neuniform L5-S1, rezultand ingustarea foramenelor de conjugare cu amprentarea radacinii L5 dreapta si compresia radacinii L5 stanga.
Ce inseamna acest lucru? Este neaparata interventia chirurgicala? Este grav?
Multumesc, astept raspunsul dvs.

1 răspuns

- 18 Ian 2015 20:45

Buna seara,
Exista anumite modificari la nivelul coloanei lombare care comprima radacinile nervoase care pleaca de la nivelul coloanei catre membrele inferioare. Avand in vedere acest lucru este posibil ca intr-adevar sa fie nevoie de o interventie chirurgicala, insa acest lucru trebuie confirmat de catre medicul neurochirurg in functie de severitatea simptomelor.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde