Tratament hemoroizi

snafo70 in 9 Ian 2016 2:01 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua
Am 45 de ani,Acum 8 ani am fost diagnosticat cu diverticuli si hemoroizi externi gradul 4.in urma unei colonscopii Acum 1 an si 4 luni am refacut colonscopia...diverticuli medii,iar surpriza mare e ca domnul doctor a zis:nu mai am hemoroizii externi de graul 4,in locul lor MARISTE GIGANTICE CIRCUMFERENTIALE...dar am hemoroizi gradul 2 interni...nu stiu ce sa cred,E posibil disparitia hemoroizilor gradul 4?

iar atacurile de diverticuloza ,medicul a recomandat 7 zile de antiiotice lunar..e norml asa?
cu sima

2 răspunsuri

- 9 Ian 2016 12:42

Buna ziua ,
Sunt doua probleme : diverticuloza intestinala si marisca hemoroidala .
Diverticuloza  e neobisnuita inainte de varsta de 40 ani , e favorizata de lipsa de fibre din alimentatie si o tendinta spre constipatie . Poate fi complet asimptomatica dar poate da si complicatii redutabile . Este desopcerita accidental la colonoscopie .
" Mariscele hemoroidale sunt consecinte ale unor tromboze hemoroidale externe, ramase netratate de-a lungul timpului. Practic, aceste marisce apar atunci cand persoana in cauza a suferit de hemoroizi externi foarte gravi, timp de foarte multi ani, hemoroizi pe care nu i-a tratat corespunzator sau, mai grav, pe care nu i-a tratat sub nici o forma."

- 9 Ian 2016 13:55

Buna ziua
Va multumesc pentru raspuns
Sa inteleg clar ca mariscele nu sunt hemoroizi?,,,cum se pot trata mariscele?
iar pentru diverticuli medii e recomandat ca in fiecare luna sa se faca 7 zile cu antibiotic (rifacol)?
puteti sami spuneti va rogmce analize se pot face pentru a afla exact starea colonului,daca diverticuli sunt inflamati sau este o infectie...analize de sange sau fecale? 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde