hemangiom aripa iliaca?

roxana-cristina in 2 Apr 2015 13:13 Categorie Ortopedie

In urma unui RMN nativ (lombo-sacrat) s-a constat urmatorul lucru:
Descriere RMN: totul OK, mai putin o liniuta care m-a speriat ("Formatiune nodulara de 12mm in hipersemnal T2 si STIR - aripa iliaca dreapta"). Toate celelalte semnale (T1, etc...) ok.

Concluzii: nimic anormal

Luand telefonic legatura cu doctorul care mi-a interpretat RMN, raspunsul sau a fost urmatorul: Este un hemangiom, gasit intamplator, asimptomatic, caruia nu am ce sa-i fac si din acest motiv nu mi l-a trecut la concluzii. Nimic care sa ma sperie.
Am dus CD-ul cu imaginile la un alt medic radiolog. Concluzia lui a fost: HEMANGIOM.

Care este riscul ca de fapt aceasta formatiune sa fie ceva malign totusi? Ce analize sa fac in continuare? Am citit ca aceste hemangioame ale oaselor pelvisului sunt foarte rare. Asa este?
Multumesc

1 răspuns

- 2 Apr 2015 20:54

Buna ziua,
Hemangioamele (ghem de vase de sange) sunt formatiuni tumorale benigne (nu este cancer) care pot fi intalnite oriunde in organism, sunt destul de frecvent diagnosticate in practica medicala si nu pun probleme de sanatate decat daca se maresc si incep sa determine simptome de compresiune.
Hemangiomul nu se transforma in cancer. Nu este cazul sa efectuati investigatii suplimentare, este suficient doar sa o supravegheati la interval de 1-2 ani daca si-a modificat dimensiunea.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde