Ganglionii limfatici

Luciana B in 16 Apr 2015 15:58 Categorie Diverse

Buna ziua.
Am 34 de ani si in urma cu 2 ani am facut psoriasis vulgar pe scalp iar acum 9 luni am fost diagnosticata cu Hashimoto. Cam o data cu psoriazisul mi s-au marit ganglionii limfatici de la gat, in partea dreapta, am doi, si la ceafa doi, nu sunt foarte mari, nu dor si sunt oarecum mobili. Mi-am tot facut analize, am fost la ORL, endocrinolog, mi-am facut tomogafie computerizata. Nu stie nimeni de ce am ganglionii mariti... Va rog sa ma indrumati catre ce tip de medic specialist ma ma indrept. Mentionez faptul ca eu ma simt bine.

Multumesc frumos.

5 răspunsuri

- 16 Apr 2015 22:18

Buna ziua,
Puteti efectua o ecografie de parti moi pentru a stabili daca respectivii ganglioni au caracter inflamator, iar daca au un aspect suspect atunci se poate realiza o punctie a ganglionilor pentru a stabili exact cauza. Cel mai probabil ganglionii au aparut in contextul tiroiditei Hashimoto.

- 16 Apr 2015 23:26

Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Mă gândeam să merg din nou la endocrinolog și de asemenea as fi vrut să consult un medic specializat în imunologie. Aceste afecțiuni ale mele fiind autoimune, nu știu, credeți că este oportun să consult un medic imunolog? În vară, când am mers la endocrinolog și mi-a ieșit antitiroglobulina mare, punandu-mi diagnosticul de Hashimoto, i-am arătat ganglionii și a spus că nu știe să aibă legătură cu domeniul dânsei. Această boală Hashimoto, după părerea dumneavoastră, se tratează? Se ține un anumit regim alimentar? Se iau anumite suplimente? Eu am citit că ar trebui să nu mai mănânc gluten, să iau vit. Da și seleniu. Îmi cer scuze că vă întreb atâtea lucruri și vă mulțumesc frumos pentru amabilitate. 

- 16 Apr 2015 23:37

Am uitat să precizez faptul că glanda tiroidă deocamdată funcționează normal. Ce pot face pentru a stagna aceste boli autoimune? De vreo 2 săptămâni mai dor și genunchii, poate și de la faptul că stau mult pe scaun la muncă. 
Vă mulțumesc frumos. 

- 17 Apr 2015 11:52

Trebuie efectuata ecografia pentru a stabili cauza ganglionilor. Nu se stie exact cauza bolilor autoimune si atunci nu exista un tratament sau regim alimentar adecvat. De asemenea nu se stie cum se poate opri progresia. Tratamentul vizeaza doar efectul bolii si echilibrarea functiei tiroidiene. In tiroidita Hashimoto este suficient sa consultati medicul endocrinolog, nu este necesar sa va adresati unui medic specialist in imunologie.
Durerea de genunchi cel mai probabil are o cu totul alta etiologie si ar fi indicat sa consultati medicul ortoped pentru a stabili cauza ( o posibila gonartroza).

- 17 Apr 2015 13:16

Va multumesc frumos. O sa va urmez sfatul.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde