EXAMINARE HPV

Raluca21 in 6 Oct 2015 17:18 Categorie Boli cu transmitere sexuala

In cazul depistarii la testul Babes Papanicolau a unor anomalii are celulelor epiteliale (LSIL CU ATIPII HPV), in urma carora s-a recomandat genotipare HPV si colposcopie, va rog sa imi indicati daca este importanta ordinea efectuarii celor 2 teste (genotipare HPV si colposcopie), respectiv daca la colposcopie ar fi necesar rezultatul genotiparii HPV, si deci ar fi necesara efectuarea genotiparii HPV si apoi colposcopie.
Multumesc.

4 răspunsuri

- 6 Oct 2015 17:45

E o intrebare tare tehnica !
Trebuie sa intreb specialistul !
Apropos , de credeti ca e importanta cronologia investigatiilor ?
Daca ar fi sa dau un raspuns la plesnela as spune ca initial as face genotipare ( daca cele doua tulpini , va las pe dv sa le identificati ) sunt prezente atunci .... ? ... s -ar putea ca colposcopia sa fie mai atent monitorizata in timp .
Chiar sunt curios ce o sa spuna specialistul !
Sper sa - mi raspunda

- 6 Oct 2015 17:52

Multumesc pentru punctul de vedere. intr-adevar, opinia specialistului este relevanta in acest caz. eu am omis sa intreb medicul meu ginecolog, iar cele 2 teste le-am programat la o diferenta de 3 zile, mai intai colposcopia. apoi m-am intrebat daca un diagnostic relevant as putea avea cu rezultatul genotiparii in momentul efectuarii colposcopiei . Daca aveti un punct de vedere al specialistului as aprecia deosebit. o seara buna!

- 6 Oct 2015 20:12

Punctul de vedere al specialistului m -a lasat paf :
" Nu conteaza ordinea efectuarii doar ca trebuie tinut cont de faptul ca trebuie efectuate in luni diferite intre z 10-15 a ciclului menstrual "
Nu ma intrebati pe mine de ce , ci pe dr. Catalin Bosoanca .
V- as ramine indatorat daca imi comunicati si mie motivul .
Chiar nu inteleg de ce ?

- 7 Oct 2015 17:04

Multumesc pentru raspunsul prompt! Indicatia cu privire la efectuarea analizelor in termen de 10-15 de la menstruatie le primisem si eu.
Voi reveni detalii primite din partea medicului meu, dupa data de 16.10.2015.
O zi buna!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde