Examen RMN – Leziune menisc, ligament incrucisat

Ionutzt in 17 Oct 2014 0:30 Categorie Ortopedie

Buna ziua.
In urma cu cateva zile am fost la un examen RMN pentru genuchiul drept si mi sa spus in concluzia RMN-ului :
-leziune gradul II/III corn posterior menisc intern;
-ligament incrucisat anterior cu aspect de rupturi fibrilare partiale;
As dori sa stiu sfatul dvs cu privire la ce urmeaza sa fac.
Multumesc anticipat.

3 răspunsuri

- 17 Oct 2014 12:11

Ar fi indicat sa consultati un medic ortoped pentru a stabili daca este sau nu cazul de o interventie chirurgicala. Acest lucru se stabileste in functie tipul de ruptura, varsta, nivelul de activitate, si orice alte leziuni. Toate avand o influenta asupra planului de tratament.. Avand in vedere ca ligamentul nu este rupt complet cel mai probabil va fi cazul doar de tratament conservator si nu de interventie chirurgicala, insa traumatismul la nivelul portiunii interne a meniscului este posibil sa necesite operatie. 
Pentru moment sunt suficiente urmatoarele recomandari:

odihna - pauza de la activitatea care a determinat traumatismul. Ar fi indicat  sa utilizati carje pentru a evita punerea greutatii pe picior. gheata - folositi comprese reci pentru 20 de minute, de mai multe ori pe zi. Nu se aplica gheata direct pe piele.
• compresii - pentru a preveni umflarea excesiva a genunchiului, purtati un bandaj ce produce usoara compresie elastica. Ridicarea piciorului Pentru a reduce umflarea genunchiului, va intindeti pe pat si ridicati piciorul mai sus de nivelul inimii. utilizarea de medicamente antiinflamatorii - cum ar fi aspirina, ketoprofen si ibuprofenul reduc durerea si umflarea.
- 17 Oct 2014 21:08

Nu este obligatoriu sa simtiti durere sau genunchiul sa fie umflat insa acest lucru poate sa fie un semn favorabil.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde