examen endoscopic – ulcer gastric

pinez in 21 Oct 2014 19:37 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua. Am 47 de ani si in luna aprilie a.c. in urma unui examen endoscopic, am fost diagnosticat cu ulcer gastric,apoi la sange cu helycobacter pylori.Am urmat tratamentul dat(amoxicilina,claritromicina si controloc)+regim alimentar.Dupa o luna de zile am facut o indigestie si am mers la alt medic(doctorul la care fusesem era in concediu),acesta diagnosticandu-ma cu intestin iritabil.Tratamentul dat,omeprazol,spasmomen timp de 8 saptamani,si zir-fos 10 zile.Ce ma sfatuiti sa fac deoarece inca nu ma simt bine dupa toate tratamentele luate: acreala in gura dupa ce mananc,o durere( slaba cei drept) in capul pieptului,ghiortaeli si bolboroseli ale stomacului ,o stare de somnolenta si de disconfort ? Va Multumesc!

5 răspunsuri

- 21 Oct 2014 23:59

Buna ziua,
Aceste simptome erau prezente si in momentul in care ati consultat a doua oara medicul?
Dupa tratamentul pentru intestin iritabil nu ati simtit nicio ameliorare?
Va mai stiti cu alte probleme de sanatate?
Dupa tratamentul pt Helicobacter Pylori ati efectuat o analiza din scaun pt a determina daca infectia a fost vindecata?

- 23 Oct 2014 10:03

Da aceste simptome au reaparut imediat dupa indigestie,s-au ameliorat pe timpul tratamentului insa acum au reaparut. Probleme de sanatate am mai avut si cu fierea(puturoasa,si in 2012 am avut o infectie la ea,cel putin asta a fost diagnosticul dat de medic). Am cerut cand am fost a doua oara la medic sa fac analiza din scaun pentru Helicobacter ,dar medicul a spus ca trebuie sa treaca 6 luni de la prima analiza. Problema este ca acum am scaune o data la 2-3 zile pur si simplu mi-e frica sa mai mananc lactate,supe mai rar ,sa nu ma deranjeze la stomac.

- 24 Oct 2014 9:54

 Buna ziua,
Conform simptomelor descrise de Dvs. in momentul de fata va confruntati cu o gastrita ( posibil o infectie cu Helicobacter Pylori nevindecata) si un sindrom de intestin iritabil. Din pacate aceste afectiuni sunt de lunga durata si nu intotdeauna se vindeca dupa tratamentul medicamentos. Ar fi trebuit ca in acelasi timp cu tratamentul sa urmati si un regim alimentar.
Aveti cateva informatii in articolul de mai jos:
http://consultadoctorul.ro/articole-medicale/tratamentul-sindromului-de-intestin-iritabil/
Va recomand sa consultati din nou medicul gastroenterolog pentru un control si schimbarea tratamentului medicamentos.

- 24 Oct 2014 15:55

Va Multumesc !

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde