entorsa glezna umflata

caterina in 17 Iun 2014 20:05 Categorie Ortopedie

Buna ziua, acum o luna am avut o entorsa la glezna dreapta, am mers la medicul de familie care mi-a dat trimitere la ortopedie unde am facut o radiografie si mi s-a spus sa port o fasa elastica..am purtat fasa timp de o saptamana jumatate glezna nu ma mai doare dar a ramas umflata... ar trebui sa merg din nou la doctor?

1 răspuns

- 17 Iun 2014 22:42

Din pacate cred ca tratamentul entorsei nu a fost unul corespunzator, pe langa purtarea fese elastice ( eu as fi preferat o orteza de glezna) ar fi trebuit sa puneti gheata local, sa aplicati un medicament antiinflamator local si sa primiti o medicatie pentru durere oral. Daca nu ati facut aceste lucruri atunci urmati urmatoarele recomandari:
- aplicati gheata invelita intr-un prosop sau un săculeţ special pentru gheaţă. Menţineţi-o 20 de minute şi respectaţi pauza de cel puţin 30 de minute între aplicaţii, pentru a evita apariţia degerăturilor la nivelul pielii.
- Repusul articulatiei previne agravarea leziunilor deja existente şi reduce presiunea la nivelul ţesuturilor deja inflamate
- Imobilizaţi glezna într-un bandaj compresiv ( de preferat o orteza de glezna - se gasesc la magazine de aparatura medicala)
- tineti glezna ridicata deasupra nivelului inimii ( piciorul ridicat pe perne) idicarea zonei afectate cât mai sus posibil ajută la absorbţia fluidului care s-a scurs în exces în ţesuturile gleznei.
- tratament local cu Dicloreum spuma si antiinflamatorii precum Ibuprofenul, Naproxenul sau Ketoprofen administrare oral
O entorsă netratată corespunzător poate genera instabilitate la nivelul gleznei cu o senzaţia de gleznă care “fuge”.
Daca nu aveti o ameliorare dupa aceste recomandari atunci trebuie sa fiti consultat de medicul ortoped.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde