Ecografie cardiaca copii

iony77 in 13 Noi 2014 12:34 Categorie Sanatatea copilului

As dori o interpretare a unei ecografii cardiace la bebelus de 4 luni :fara lichid in pericard. Septurile intacte(copil foarte agitat in cursul examinarii). Aorta ascendenta 11 mm. VS si VD 20 mm. Flux Doppler cu velocitate de 0.8 m/s la aorta si de 1,1 m/s la artera pulmonara. Valvele aortice si mitrale de aspect si cu motilitate normale.
Ni s-a recomandat atunci control peste 6 luni unde ne-a spus ca aspectul este similar celor descrise anterior si sa revenim peste 1 an.
Acum bebe face 2 ani, iar la ecografie are urmatoarele valori: aorta 14 mm, vs si vd 25 mm. Velocitate de 1.1 m/s la Ao=Ap. Ni s-a spus ca nu e grav si sa revenim peste 1 an la control. As vrea sa stiu ce este in neregula sau ne-a chemat preventiv la control din nou. Multumesc!

1 răspuns

- 13 Noi 2014 22:38

Buna ziua,
Aceste detalii le puteti afla doar de la doctorul care a consultat copilul si a efectuat aceasta ecografie. Intotdeauna investigatiile trebuie sa fie in stransa legatura cu examenul clinic al pacientului. Ecografia cardiaca la copii are cu totul alte valori normale si numai un medic care efectueaza in mod regulat ecografii la copii va poate interpreta rezultatul.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde