E grav????

YNA in 3 Feb 2015 0:44 Categorie Ortopedie

Buna seara ,in urma RMN ului am primit urmatorul diagnostic : La nivelu articulatiei sacro iliace de partea stanga se evidentiaza arii extinse de edem osos in oglinda si care cuprinnde toata aripa sacrata ;spatiul articular apare largit cu eroziuni multiple subcondrale ,neregularitatea si largirea spatiului articular .Post SDC se evidentiaza o priza neomogena gadofila predominant periferica de tip inflamator ,fara colectii locale in partile moi .Sfericitatea capului femural pastrata bilateral fara arii de edem osos la nivelul capului femural bilateral .Fara lichid patologic in articulatia coxo femurala .Modificari marcate de sacro ileita stanga cu eroziuni si largirea spatiului articular std II .Va rog sa imi spuneti ce inseamna asta???? E grav??? ast rasp urgent....VA MULTUMESC

1 răspuns

- 3 Feb 2015 12:19

Buna ziua,
Diagnosticul stabilit conform RMN-ului efectuat este de sacroileita la nivelul articulatiei stangi. Cauzele acestei inflamatii articulare sunt numeroase, iar diagnosticul trebuie stabilit in contextul clinic (semne si simptome, examenul articulatiei) si in functie de restul investigatiilor (analize de laborator).
Principalele cauze sunt:
- Spondiloartropatii care includ spondilita anchilozanta, artrita asociata cu psoriazis - de obicei inflamatia este bilaterala
- Artrita degenerativa denumita si osteoartrita coloanei vertebrale, ducand la degenerarea articulatiei sacroiliace cu inflamatie si durere usoara - imbatranirea articulatiei
– Ridicare de greutati, mai ales daca ridicati incorect sau muschii nu sunt pregatiti pentru acel tip de activitate.
- Un traumatism sau un impact brusc, cum ar fi un accident de autovehicul sau o lovitura care afecteaza coloana vertebrala, partea inferioara a spatelui, pelvisul sau fesele.
- Sarcina , din cauza pelvisului care trebuie sa se acomodeze nasterii, ducand la intinderea ligamentelor care duc la degenerare.
- Infectiile de tract urinar, care se pot extinde de la nivelul tractului urinar, rinichi, vezica si uretra la articulatia sacroiliaca sau infectii cu alte localizari in organism.

Cel mai frecvent sacroileita apare in urma prezentei infectiilor in organism, iar simptomele dispar dupa tratamentul cu antibiotice.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde