durere la limita superioara a plamanului drept

crai12ani in 8 Dec 2014 15:53

Am o durere,nu acuta dar aproape permanenta in partea din spate dreapta spre spre omoplat, undeva la limita superioara a plamanului drept. Periodic cand respir adanc incepand de la coloana in ambele parti superioare , de la jumatatea coloanei in sus, am niste dureri usturatoare. Respir in cea mai mare parte a timpului greu, obosesc usor si cand vorbesc mai mult sau fac un effort crescut rapid. Am si o apasare pe pipt si in gat. Simt niste intepaturi si in zona inimii, incepand din spate. Imi creste tensiunea brusc de la normal (11.6) catre 14cu 9 si puls 116-120(normal 60-70). mentionez ca am 41 de ani si o activitate destul de sedentara. Sunt fumator si beau alcool moderat.Multumesc!

1 răspuns

- 8 Dec 2014 23:45

Buna ziua,
Va recomand sa va adresati medicului cardiolog pentru un consult si investigatii suplimentare ( EKG si ecografie cardiaca) pentru a stabili cauza variatiilor de tensiune si a frecventei cardiace. Ar fi indicat sa efectuati si o radiografie toracica, iar in functie de rezultat sa consultati un medic pneumolog.
In functie de rezultatul acestor investigatii si consultatii se va stabili cauza simptomelor pe care le prezentati. Poate fi o afectiune pulmonara avand in vedere ca sunteti fumator sau o boala cardiaca.
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde