Durere dupa ce am cascat

Ruxandra in 12 Noi 2014 19:17 Categorie Diverse

Buna seara!acum o jumatate de ora am cascat si am simtit cum mi s au incordat muchii si tot odata durere pe toata partea stanga,ce se prelungeste pana la ceafa.mentionez ca ma doare pe parte stanga si cand incerc sa inghit,imi simt capul ca intr o menghina!va multumesc!

2 răspunsuri

- 12 Noi 2014 22:08

Buna seara,
Cel mai probabil va confruntati cu o afectiuni a articulatiei temporo-mandibulare care a aparut din cauza suprasolicitarii prin cascat.
Pentru a se ameliora simptomele pe care le prezentati va recomand ca alimentatia sa fie de consistentã moale si se vor evita deschiderile exagerate ale arcadelor dentare (rasul, cãscatul). Se vor evita, de asemenea, rosul unghilor, guma de mestecat, scrasnitul din mãsele, inclestarea maxilarelor.
Ar fi indicat sa aplicati cãldura (compresã caldã, sticlã umplutã cu apã caldã) deoarece calmeaza durerea si reduce spasmul muscular. Se mai poate face tratament fizioterapic cu unde ultrascurte (diatermia) sau ultrasunete.
Pentru calmarea durerilor puteti folosi medicatie antiinflamatorie nesteroidianã ( ex Ibuprofen). Un astfel de produs poate fi administrat 10-14 zile, in doze uzuale antiinflamatorii. Se mai pot utiliza miorelaxantele ( ex Mydocalm).
In cazul in care durerea persista atunci ar fi indicat sa consultati un medic specialist pentru mai multe investigatii si tratament corespunzator.
 

- 12 Noi 2014 22:13

Inca ma mai doare,dar nu atat de rau...ma dor muschii pe partea stanga...simt cand ma aplec spre fata o scrasnitura in cap...ca si cum ar scrasni oasele.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde