Durere de spate

vortolomeivladic@yahoo.it in 20 Mar 2015 20:49 Categorie Neurologie

Buna . Am si eu o intrebare :Merg la sala de cam 7 luni , am inceput treptat si am ajung sa fac genoflexiuni cu 85 de kg si calf raises cu 85-90 km , faceam bine mersi exercitiile tinand pozitie corecta , totu bun , cand ridic bara si treptat simt o durere ,nu era intensa, ajung acasa , durerea se accentuiaza pe toata zona lombara si aveam un fel de furnicaturi pe piciorul stang ( doar de 2 ori ) , m-am culcat , am dormit pe spate si pe o parte , iar a doua zi durerea a mai disparut , s-a mutat doar pe partea dreapta lombara, am facut niste exercitii de stretching pentru spate , nu am exagerat. Vroiam sa stiu cam ce as putea avea , consultul il fac obligatoriu.Mentionez ca am 16 ani

10 răspunsuri

- 21 Mar 2015 13:09

Buna ziua,
Scuze, raspunsul anterior a fost din cauza unei erori a site-ului.
Avand in vedere simptomele si contextul in care a aparut durerea cel mai probabil acestea sunt sugestive pentru o afectiune a coloanei vertebrale de genul herniei. In general debutul hernei presupune un efort fizic intens care implica ridicarea unei greutati. In cel mai fericit caz poate fi doar o lombosciatica - durere determinata de compresiunea nervului sciatic. Ar fi indicat sa va adresati unui medic neurolog pentru un consult si mai multe investigatii (RMN).
 

- 26 Mar 2015 11:49

Buna ziua,
Discopatia lombara de efort este o afectiune cu evolutie progresiva, una dintre fazele discopatiei fiind hernia de disc. Ar fi indicat sa evitati efortul fizic intens ce presupune ridicarea de greutati si sa va adresati unui medic specialist in recuperare pentru tratament corespunzator.

- 26 Mar 2015 13:00

Am consultat un neurolog, mi-a prescris un tratament cu: Tador 25 mg,Lioresal 25 mg si Diclorotard pe o perioada de 10 zile, a specificat ca daca durerile dispar pot sa imi incep iar antrenamentul la sala , dar cu intensitate mai mica.

- 26 Mar 2015 20:35

Va recomand sa luati si un medicament de protectie gastrica (Esomeprazol, Omeprazol, Pantoprazol) pentru ca avand in vedere tratamentul recomandat e posibil sa va treaca durerea de spate si sa va ia cea de stomac.

- 27 Apr 2015 17:00

Am facut Rmn in urma caruia mi-ai spus ca sunt in limite normale , dar tot prezint un discomfort in zona lombara dupa ce stau mult in picioare sau ridic ceva (cu spatele drept ) 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde