Dislocarea mandibulei

Oanna in 28 Mar 2015 12:39 Categorie Diverse

Buna ziua

In urma cu aproximativ 4 zile am incercat sa sparg o nuca in masele ( nu stiu ce a fost in mintea mea ) .. iar in acel moment am simtit ca si cand mi s-ar fi dislocat mandibula gura ramanand intepenita, nemaiputand vorbi pret de 5 minute.Mi-am revenit cu greu totul a fost un soc iar acum am ramas cu o durere undeva la incizura mandibulei si condilul mandibulei!Precizez ca nu am consultat doctorul.
As dori un sfat daca este grav si ce ar trebui sa fac!

Va multumesc

3 răspunsuri

- 28 Mar 2015 16:02

Buna ziua,
Avand in vedere simptomele si modul de producere cel mai probabil va confruntati cu o luxatie la nivelul articulatiei temporomandibulare. Ar fi indicat ca in urmatoarea perioada sa nu suprasolicitati articulatia , mancati doar alimente ce nu necesita a fi amestecate, aplicări compresie reci sau calde local si luati un antiinflamator (nurofen, arcoxia, ketonal). Daca simptomele nu se ameliorează intr-o saptamana atunci consultati in medic specialist in chirurgie oromaxilofaciala.

- 28 Mar 2015 19:07

 Va multumesc din suflet dar as mai avea o singura intrebare.Pot face vreo complicatie la cap din cauza acestei luxatii?
Ca ma tot doare la tampla...!
Va multumesc inca o data, o seara buna!

- 30 Mar 2015 22:18

Buna ziua,
Daca luxatia nu este tratata corespunzator atunci poate aparea: durere la nivelul urechii, ameteala, afectiuni ale sinusurilor precum si semne neurologice - durere de cap.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde