dializa

bogdan in 23 Iun 2014 14:09 Categorie Boli renale

BUNA ZIUA. CARE SUNT RISCURILE UNUI CATETER LA GAT PENTRU O PERSOANA DE 70 DE ANI, se* FEMININ, CU FISTULA BLOCATA LA ANTEBRAT? CAT TIMP POATE FI FOLOSIT CATETERUL, CE RISCURI IMPLICA, MAI ALES RISCURILE DIN TIMPUL NOPTII, SAU A ACTIVITATILOR ZILNICE...EXISTA RISC DE DECES MAI RIDICAT IN CAZUL CATETERULUI? MULTUMESC

1 răspuns

- 23 Iun 2014 14:42

Accesul vascular prin cateter venos central se utilizeaza de obicei in situatii de urgenta sau cand fistula arteriovenoasa creata nu se poate utiliza. Riscurile in cazul unui astfel de abord sunt de infectie insa datorita complicatiilor sale nu se poate folosi pentru o perioada mai lunga de timp.
Dezavantajele majore ale cateterelor sunt determinate de incidentele care pot aparea la insertia lor ( hemoragii, infectii, pneumotorax - acumulare de aer intre plamani si torace, tromboza - formare de cheaguri de sange, embolie gazoasa, tulburari de ritm, lezare de nervi) si de complicatiile care apar cu timpul - infectii si tromboze.
Cel mai probabil cateterul venos va fi folosit pana se repermeabilizeaza fistula arteriovenoasa pentru a se reincepe dializa la nivelul acesteia.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde