Diagnostic rinita si faringita cronica

McCall in 20 Ian 2015 8:54 Categorie ORL

Buna ziua am fost diagnosticat cu rinita si faringita cronica,am urmat tratamente timp de 10 zile 12 zile antibiotice precum zinnat, ospen ,dar durerea a revenit la loc, as vrea sa stiu daca se poate remedia aceasta boala si ce anume am trebui sa fac.

3 răspunsuri

- 20 Ian 2015 20:07

Buna ziua,
Va referiti ca durerea la nivelul urechii a revenit dupa ce ati terminat tratamentul?
Ati aplicati solutiile otice (pentru urechi) pe care vi le-am recomandat?
In afara de antibiotice ati primit si un tratament sub forma de spray pe baza de corticosteroizi pentru nas ( ex Nasonex, Ophtamesone)?

- 21 Ian 2015 15:46

1)La mana durerea la nivelul urechii am avuto de la inceputul racelii
2)La mana cand am fost la orl mia spus ca am putin urechile inflamate (mentionez ca numi curgea niciun fel de substanta din ureche sau nas)
3)La mana am facut ampicilina 7 zile doza 4 milioane pe zi intravenos mentionez ca pe perioada antibioticului nu ma mai durut absolut nimic si nici in gat nu aveam amigdalele inflamate
4)La mana:dupa terminarea antibioticului durerile au reinceput dar nu la nivellul urechii ci  partea bilaterala a capulu tample si intre ochi,atunci mia pus diagnosticul cefalee sinusala ,bineinteles mi sa pus acest diagnostic pe urma unei radiografii de sinusuri,mi sa dat olynth picaturi de 2 ori pe zi a cate 2 pciaturi pentru fiecare nara si parasinus una la 12,si INHALANT pentru infuzie
5)La mana:mentionez ca dupa 7zile acel tratament prescris nu mia trecut,chestia este ca mi sau inflamat si amigdalele si pe , peretele gatului(faringelui) miau aparut ca niste umflaturi rosii(faringita?)am fost din nou la orl ma consultat,de data aceasta mia dat diagnostic rinita cronica faringita cronica, si ca antibiotic zinnat de 500mg  ORL-istul a mentionat ca o sa mai ma doara capul urechile,ba din contra ma doare foarte rau si gatul si capul + ca mi se mai invineteste putin pielea in partea interioara a fetei spre nas.
Mentionez ca imi trece durerea de cap de tot doar in momentul cand stau numai in casa si fac zilnic infuzie cu INHALANT,da am aplicat solutiile otice si spray nazal si nimic. 
Asta este toata problema mea sper ca ma-am exprimat destul de clar de aceasta data.
Astept un raspuns si ce anume ar trebui sa fac ,are consecinte mai grave aceste boli?

- 22 Ian 2015 11:29

Ok, s-ar parea ca din cauza primei raceli infectia s-a extins si la nivelul uirechilor, iar ulterior a evoluat catre o faringita si cel mai probabil o sinuzita. In momentul de fata durerile pe care simtiti e posibil sa fie din cauza sinusurilor, iar sinuzita in general este o afectiune de care se vindeca foarte greu.
Va recomand sa consultati medicul ORL-ist pentru un nou control medical si schimbarea terapiei avand in vedere ca afectiunea nu s-a vindecat. Ar fi indicat sa luati in aceasta perioada si Paracetamol Sinus 3/zi.
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde