Diagnostic gresit

AndraZ in 27 Mar 2015 14:40 Categorie Diverse

Buna ziua.
Ma numesc Andra si am anumite dubii in ceea ce priveste diagnosticul dat de catre doctorul ce m-a consultat si anume:
De 2 sapt am stari de greata si vars cu precadere dimineata o substanta alba ca spuma/ substanta verde-galbuie. Am fost diagnosticata cu dischinezie biliara de la 4 ani dar de obicei crizele nu tin mai mult de 3 zile.
Am fost internata pe timp de zi unde s-au facut investigatiile: coprocultura, analize sange, endoscopie digestiva superioara, ecografie abdominala. Ultimul test efectuat a fost coprocultura, pana la care restul analizelor revelau o persoana sanataoasa din toate punctele de vedere. Coprocultura a iesit negativa iar diagnosticul a fost de Colon Iritabil. Intrebarea mea este:

Este posibil sa se dea diagnosticul acesta fara colonoscopie, din cate am inteles "Colonul iritabil " ar fi un ultim diagnostic dupa eliminarea unor boli cu simtome asemanatoare ,

3 răspunsuri

- 27 Mar 2015 20:15

Buna ziua,
Intr-adevar diagnosticul de sindrom de colon iritabil se stabileste prin excluderea altor afectiuni mai grave, insa efectuarea unei colonoscopii nu este obligatorie. Colonoscopia este indicata doar daca se suspecteaza afectiuni mai grave (cancer de colon, rectocolita ulcero-hemoragica, boala crohn). La pacientii tineri nu este necesara aceasta investigatie. In schimb ar trebui efectuat un consult endocrinologic, o ecografie tiroidiana si dozari hormonale deoarece in spatele acestor tulburari se pot ascunde afectiuni tiroidiene.

- 28 Mar 2015 9:08

Interesant pct. dvs. de vedere. Va multumesc mult pentru timpul acordat si o sa fac in continuare teste!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde