diabet zaharat de tip 2

Benedetto in 19 Oct 2014 16:32 Categorie Diabetul zaharat

Buna ziua.

In speranta ca vom ajunge cumva la un diagnostic sau o indrumare din partea Dvs. va cerem sfatul.
Este vorba despre sotul meu (34 ani) dar va descriu anamneza si debutul bolii.
In iulie 2014 s-a depistat diabetul zaharat de tip 2, are medicatie si insulina. Problema este ca nu stim cui sa ii cerem sfatul (medicului diabet sau a unui urolog), cel din urma am incercat dar nu am primit ajutorul pe care am fi dorit-o. Are disfunctie erectila cam de doi ani de zile, si crezand ca poate este pe baza psihologica, a stresului sau din cauza noului membru in familie nu prea am dat importanta. Asa am ajuns la un urolog din pacate destul de "nesimtit" care chiar si dupa aflarea bolii i-a prescris Spedra care nu are efect. Nu va intreb neaparat fiindca nu pot trai fara viata intima de acum incolo,dar poate am mai dori copii.
Neaparat am dori sa stim un diacnostic sa intelegem boala. De fapt o indrumare am cere, ce analize sau totusi la ce medic sa ne mai prezentam.
Poate are legatura si cu vasele sanguine?
Va multumesc deocamdata.

1 răspuns

- 19 Oct 2014 20:02

Buna ziua,
Avand in vedere ca tratamentul recomandat de catre medicul urolog nu a functionat acest lucru semnifica faptul ca nu vascularizatia este principala cauza a lipsei erectiei. Mecanismul erectiei implica participarea atat a sistemului nervos, cat si a celui circulator. La pacientii cu diabet sistemul nervos si vasele de sange sunt afectate, cu scaderea calitatii peretelui vascular (acesta devenind rigid) si afectarea nervilor din cauza valorilor glicemice ridicate. 
Va recomand sa va adresati medicului diabetolog pentru un consult si investigatii suplimentare. Vascularizatia penisului poate fi investigata printr-o monitorizare ecografica Doppler, dupa injectarea unor substante vasoactive (care dilata vasele de sange) local.
Dupa consultul diabetologic ar fi indicat sa va adresati si unui psihoterapeut pentru a trata componenta psihilogica a disfunctiei erectile. Intotdeauna o problema organica este insotita ulterior de si de o afectare psihica.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde