De ce imi cade parul?

marya magdalena in 23 Noi 2014 20:36 Categorie Probleme ale parului

Doamna doctor,am o problema cu parul!Imi cade foarte rau,fara sa.l perii.Imi cadea si inainte dar de ceva timp e mult mai mult.Cand il perii scot sute de fire,la fel cand bag mana prin el.Ce sa fac sa nu mai cada?Si de ce cade atat de mult?Exista posibilitatea sa sufar de vreo boala?

3 răspunsuri

- 23 Noi 2014 22:34

Buna ziua,

Cel mai frecvent caderea parului apare din cauza unor afectiuni tiroidiene precum hipotiroidia. Ar fi indicat sa va adresati unui medic endocrinolog pentru un consult si dozari hormonale ( TSH, T3, T4).

Daca totul este in regula si nu sunt probleme tiroidiene atunci aplicarea unei masti pe baza de galbenus de ou, ulei de masline, ulei de ricin + vitamina A, E ar trebui sa rezolve problema si sa intareasca firul de par.

Se mai pot folosi preparate precum Petroleum sau chiar leacul babesc - gaz lampant care se poate adauga la orice varianta de masca de par.
Caderea poate fi si din cauza unei lipse de vitamine in organism si de aceea ar fi indicat sa luati VITAMINE PENTRU PAR - 1cp/zi timp de 2 luni.

Daca nu gasiti vitaminele atunci - vitamina A 5000 UI 1 cp/zi 20 de zile/luna timp de 3 luni, apoi 3 luni pauza, apoi inca 3 luni de tratament, vitamina E 1 cp/zi identic.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde