Cum se transmite virusul hepatic si hiv?

luna in 1 Ian 2015 15:53 Categorie Boli infectioase

Buna ziua,

Am o nelamurire. Pe scara blocului erau niste pete de sange proaspat, dar cumva uscat ( avem pe scara cativa vecini cu hepatita B) si am calcat acolo, ulterior am fost in casa cu acele incaltari. E posibil sa fi adus in casa in acest mod virusii hepatitei si hiv care se gasesc in sange? Am pus mana si pe siretul incaltamintei care se atinsese de talpa incaltamintei si aveam o crapatura la mana, am pus ulterior mana pe suprafetele din casa.
Vreau sa stiu daca se poate contacta vreun virus in acest mod, suprafetele casei pot fi contaminate?
Multumesc

1 răspuns

- 1 Ian 2015 22:42

Buna ziua,
Asa cum v-am mai raspuns la intrebarea anterioara aceste boli infectioase nu se transmit prin contactul sangelui cu pielea. Hepatita B si HIV se transmit doar prin contact sexual sau transfuzii.
Va recomand sa va adresati unui medic psihiatru pentru un consult deoarece va confruntati cu o fobie (frica) nejustificata de infectii. Aceasta afectiune se numeste misofobia si reprezinta teama patologica de murdarie sau de contaminare, fobia de bacterii, microbi. Persoanele care sufera de aceasta fobie considera ca orice expunere la germeni este deosebit de periculoasa si amenintatoare pentru sanatatea lor.
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde