cum sa iau dostinex

alinutza1912 in 23 Apr 2015 21:22 Categorie Nasterea si alaptarea

buna seara
am nascut acum 5 zile si pentru ca nu am avut lacatie de la inceput copilul a inceput sa bea lapte praf supliment. Acum sanii sunt foarte tensionati, am pus si copilul sa suga, am facut rani si nu am mai putut sa ii dau, s-a constatat ca laptele nu este decat intr-o mica cantitate si am hotarat sa renunt la alaptatul la san.Pentru ca am mai luat dostinex ca sa mi se opreasca lactatia, am cumparat 2 pastile dar am uitat cum sa le iau si am luat azi o tableta intreaga, dupa care mi-am adus aminte ca trebuia sa iau 1/2 tableta la 12 ore....ce fac acum, iau maine 1/2 tableta la 12 ore sau iau si cealalta pastila intreaga?multumesc

1 răspuns

- 23 Apr 2015 23:08

Buna seara,
In primul rand nu ar trebui sa renuntati cu atat de mare usurinta sa va alaptati copilul. La doar 5 zile de la nastere, abia sunteti in perioada in care incepe sa se secrete laptele si cu putina rabdare ati putea ca incet incet sa cresteti cantitate de lapte la san si sa renuntati la formula de lapte. Puteti sa folositi mameloane artificiale pentru a preveni ranile sau sa folositi creme de ingrijire a mameloanelor precum Garmastan sau chiar Bepanthen. In plus puteti sa folositi suplimente pentru a stimula lactatia precum Galafor, Galactogil.
In legatura cu medicamentul pentru a suprima lactatia puteti sa luati o pastila la intreaga sau 1/2 la 12 h deoarece efectul va fi acelasi singura diferenta fiind efectele adverse care apar mai frecvent atunci cand se iau doze mai mari.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde