Avort la cerere 14 saptamani

paunrodicagabriela in 6 Oct 2015 5:47 Categorie Avort

Buna dimineata sunt o mamica de 39 ani si am urmatoarea problema.
Este a treia sarcina care o am cu menstruatie peste sarcina.In jurul datei de 20 septembrie am aflat ca sunt insarcinata in 14-15 saptamini chiar daca eu am avut menstruatie inclusiv acum la sfirsitul lunii septembrie.Problema este ca nestiind de sarcina in toata perioada am luat anumite medicamente care pot dauna fatului si nu pot risca sa aduc pe lume un copil cu probleme.
Medicamentele luate sunt:eu am luat din luna aprilie regenon pt slabire 3 pastile pe zi,in luna august tatal meu a decedat si niste rude mi-au dat medicamentul xanax (am luat in total 6 pastile in trei zile cite una la 12 ore,iar in urma unei nevralgii puternice din cauza caruia am avut niste dureri foarte mari de dantura la sfatul unei asistente timp de 7 zile am luat la opt ore medicamentul doreta de 75 gr,medicament care il aveam ramas de la tatal meu care a decedat in urma unui cancer la esofag si el il lua pt dureri.
De cind am aflat de sarcina am incercat sa aflu cum pot face un avort pt ca nu pot risca sa aduc un copil cu probleme pe lume,dar nicaieri am inteles ca nu se face avort peste 12 saptamini.
Mi sa spus sa demonstrez ca sarcina este periculoasa dar nici o analiza nu poate confirma ca fatul este sau nu afectat de aceste medicamente si nici nu dispun de banii pt alte analize deoarece boala tatalui si decesul au costat foarte mult si acum avind datorii.

NU POT RISCA CU O SARCINA CARE POATE FII PERICULOASA SI NU STIU CUM SA PROCEDEZ.

VA MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT DE URGENTA UN RASPUNS.

3 răspunsuri

- 6 Oct 2015 6:47

Buna dimineata ,
In primul rand condoleante ptr. pierderea tatalui dv.
Problema ridicata de dv este foarte complexa din punct de vedere medical , moral , legal .
Imi foarte greu sa va dau un raspuns " la cald " .
Din punct de vedere legal exista o varsta a sarcini pana la care se face avort .
Peste aceasta varsta sunt riscuri pentru mama sa faca avort . Cine face tehnic  acest avort isi asuma riscuri la fel si cine este supus acestei interventii chirurgicale . Amandoua partile isi asuma riscuri . Aceste riscuri trebuie correct cuantificate din punct de vedere statistic.
Din punct de vedere moral sunt alte problem care sunt dezbatute cu ardoare mai ales in medii religioase si filozofice din occident . Si in acest domeniu sunt extremisti si oameni dispusi la compromisuri , asa cum sunt si eu . Una e situatia ideala si cu totul altceva viata reala .
Iarasi din punct de vedere medical si legal viata mamei oricat de crud ar parea la prima vedere e mai importanta decat a produsului de conceptie .
Am incercat sa creionez partial si neindemanatic o problema reala si foarte complexa .
Teoretic cred ca numai o echipa medicala formata din specialisti din mai multe domenii  poate pune in balanta argumentele si lua o decizie .
Din nefericire in plus situatia dv materiala nu este in acest  moment optima .
Va rog scuzati - ma dar in acest moment nu pot si nu stiu sa va dau o opinie concreta .
 
 
 

- 6 Oct 2015 11:36

Buna ziua dna Paun ,
Am intrebat si eu inca o data si aveti dreptate : " Nu este legal in Romania sa faci avort dupa 12 saptamani decat daca sarcina pune in pericol viata femeii " .
Asadar ne intorcem la afirmatia mea anterioara respectiv : " Iarasi din punct de vedere medical si legal viata mamei oricat de crud ar parea la prima vedere e mai importanta decat a produsului de conceptie " .
Mai astept un raspuns , daca o sa- l  primesc il postez .
 

- 6 Oct 2015 12:08

Am primit si ultimul raspuns : "nu sunt motive concrete , obiective care sa justifice intreruperea sarcini ".
Daca va sfatuiesc sa mergeti sa discutati cu un psiholog aceste raspunsuri , va suparati pe mine ?

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde