Cum as putea sa scap de candidoza bucala?

ncatalin94 in 11 Ian 2015 18:44 Categorie Candida

Buna ziua,
Numele meu este Catalin.Sunt student si stau la camin,si in fiecare dimineata ma trezesc cu limba acoperita cu un strat alb,uneori chiar cu pete mici.Din cautarile mele,am dedus sa este candidoza orala.Recunosc ca nu am o imunitate foarte buna,si nici cu sportul in ultima vreme din cauza vremii nu m-am mai indeletnicit(Alergare,streching..).Pe langa zinc,pe care urmeaza sa incep sa il iau,exista vreo modalitate sa scap de aceasta boala?
Va multumesc,
Catalin

3 răspunsuri

- 11 Ian 2015 21:16

Buna ziua,
Tratamentul de baza al infectiei candidozice la nivelul limbii consta in administrarea de Fluconazol 150 mg 1 cp si badijonaj bucal cu glicerina boraxata pana la disparitia leziunilor micotice. Infectia micotica apare de obicei cand imunitatea organismului este scazuta sau dupa administrarea de antibiotice. Faptul ca nu reusiti sa scapati de aceasta infectie ridica suspiciuni asupra sistemului imun. Ar fi indicat sa consultati un medic specialist imunolog pentru analize de laborator uzuale si amanuntite pentru a stabili cauza exacta.

- 13 Ian 2015 19:38

Buna seara,
In primul rand va multumesc pentru raspuns,acesta fiind cel mai lunga conversatie a mea cu un medic pana acum.
In legatura cu afectiunea indicata:
1.Daca as vrea sa ma duc la cabinetul facultatii(Din cate am inteles,la el sunt repartizat),Ar trebui sa platesc,chiar de am acea inventie numita card de sanatate?
2.De mi se da o reteta,trebuie sa o "ïau" doar de la o anumita farmacie,sau pot sa o aleg pe cea la care ma ajunge cel mai ieftin?
3.Unde ar trebui sa dau eu ,in aceasta micuta capitala,de imunlog(banuiesc ca la spitale trebuie sa dau bani,sa fac programare,...).
Sper sa imi raspundeti la intrebari,facand astfel un bine unui neinitat intrale sistemului medical romanesc.

- 16 Ian 2015 23:44

Buna seara,
Inscrierea la medicul de familie se face la alegerea pacientului si nu prin repartitie. Cel mai probabil figurati la medicul la care ati mers cu parintii cand erati mic copil. Tot acolo puteti beneficia de trimiteri gratuite si retete compensate, astfel incat sa nu platiti pretul intreg la farmacie.
Daca v-ati mutat in Bucuresti, atunci va puteti schimba medicul de familie si va puteti inscrie aici pentru a va fi mai usor. Tratamentul pe care vi l-am recomandat nu ar trebui sa coste mai multe de 25-30 Ron asta in cazul in care va duceti la o farmacie si cereti aceste medicamente fara sa aveti reteta de la medic. Retetele daca sunt pe o retata formular simplu atunci se pot lua din orice farmacie din tara, daca sunt pe formular compensat de catre casa de asigurari atunci doar in orasul in care este eliberata si in termenul cat este valabila (durata tratamentului = valabilitatea retetei).
Daca sunteti in Bucuresti atunci va recomand sa va adresati Dr. Otilia Domenico de la Clinica Medicala Simbol, deoarece este unul dintre cei mai buni specialisti in acest domeniu.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde