crize ipsatie

gEnciu in 5 Feb 2015 12:19 Categorie Sanatatea copilului

Fetita mea in varsta de 3 ani are crize de ipsatie.De la gradinita mi-au spus asistentele ca ar fi o dereglare hormonala. E cazul sa facem investigatii endocrinologice? Analize de sange,urina si ecograf am facut,toate sunt in parametri normali.

Va multumesc!

1 răspuns

- 5 Feb 2015 13:47

Buna ziua,
    Masturbarea la copii, denumita si criza de ipsatie, este un comportament destul frecvent intalnit la copilasi (aproximativ 1 treime) si este considerat a fi normal atat timp cat nu este in exces sau nu se desfasoara in public.  Cel mai probabil a avut o iritatie usoara sau un deranj de la chilotel si in acel moment a descoperit intamplator o senzatie placuta pe care acum din curiozitate o exploreaza. Spre deosebire de adulti unde masturbarea este un act sexual, in schimb copii simt o placere dar nu stiu ce presupune acest lucru sau faptul ca nu trebuie sa se masturbeze in public.
   Singurul lucru pe care il puteti controla este unde anume se intampla si eventual frecventa. Trebuie sa ii explicati cu rabdare ca nu trebuie sa faca acest lucru atunci cand este in public (la gradinita, in magazin sau in prezenta altor oameni s.a.m.d). Incercati sa ii distrageti cat mai mult atentia de la aceasta activitate, nu o lasati singura si nesupravegheata, intodeauna sa fie implicata in activitati si jocuri. Cu timpul, pe masura ce va creste, va incepe sa inteleaga faptul ca nu trebuie sa faca acest lucru decat in intimitate. Este important sa ii transmiteti mesajul ca masturbarea este normala, dar trebuie facuta in anumite conditii.
Nu este nevoie sa efectuati analize de laborator sau sa consultati medicul endocrinolog. In schimba daca nu reusiti Dvs. sa ii explicati aceste lucruri despre masturbare atunci ar fi indicat sa va adresati unui medic psihiatru specializat in psihiatrie infantila sau unui psiholog.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde