Ciroza hepatica etalonica clasa child B

MihaelaP in 26 Mar 2015 9:10 Categorie Hepapita

Buna ziua,

Tatal meu a aflat de curand ca are ciroza hepatica etanolica decompensata vascular si parenchimatos clasa child B, varice de gradul 2
As dori mai multe informatii, cat de grav e sa ai varice, durata de viata ,poate poate stagna cu tratamanent ?

Multumesc anticipat!

5 răspunsuri

- 26 Mar 2015 9:47

Buna ziua,
Boala hepatica este intr-un stadiu destul de avansat in care oricand pot aparea complicatii care pot fi fatale, insa evolutia bolii de obicei este foarte variabila si depinde de la pacient la pacient. Uneori evolutia poate fi  foarte lenta, o ciroza compensata putand sa persiste ca atare chiar 20 – 30 de ani. 
In primul rand este foarte important sa se sisteze consumul de alcool, apoi cu ajutorul medicamentelor afectiunea hepatica poate avea o evolutie stationara pe parcursul a mai multi ani.

- 26 Mar 2015 10:29

Va multumesc pentru raspuns! Tine regim alimentar si face tratament am aflat acum cateva luni in urma unor analize efectuate amanuntit,nu a avut nici un simptom pana atunci.
Varicele din gradul 2 cat de periculoase sunt ? Am inteles ca varicele se clasicifica in functie de marime in 4 grade de varice si exista riscul de rupere.

- 27 Mar 2015 12:12

Cu cat gradul varicelor esofagiene este mai mare cu atat riscul de sangerare creste. Daca sunt respectate recomandarile medicilor atunci nu ar trebui sa se produca ruprerea varicelor si evolutia bolii sa fie favorabila.

- 8 Apr 2015 19:09

Buna seara, am revenit cu o noua intrebare.
In urma ultimului consult tatalui meu i s-a pus diagnosticul de ciroza nonvirala compensata, mai exact ce insemna ? In luna noiembrie avea diagnosticul de hepatica etanolica decompensata parenchimatos clasa child B.
Am inteles ca rezultatele ultimelor analize au fost mai satisfacatoare in urma regimului si tratamentului.
Va multumesc anticipat!

- 8 Apr 2015 21:45

Buna seara,
Ciroza hepatica compensata inseamna ca este afectiunea hepatica este in momentul de fata cotrolata medicamentos, echilibrata si nu sunt prezente complicatiile. Daca respecta recomandarile medicilor atunci boala poate sa fie compensata o perioada lunga de timp. Ar fi indicat sa utilizeze preparate pentru a sustine functia hepatica si care sa favorizeze regenerarea celulelor hepatice ( ex Mekomorivital, Choliver, Interferonat, Essentiale Forte N).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde