cheloizi

bratu c.92 in 23 Feb 2015 14:24 Categorie Afectiuni ale pielii

buna ziua,
sunt ""posesoarea"" unui cheloid auricular, si imi doresc sa scap de el cat mai repede...a fost extirpat de doua ori, am facut injectii cu cortizon si diprophos...insa nici un efect ...am aplicat o tictura din ceara de albine si rasina de conifere , pansament compresiv...si nu am avut nici un rezultat pozitiv, ba din contra se mareste din ce in ce mai mult ..nu stiu ce sa-i mai fac....ma poate ajuta cineva cu un tratament care intr-adevar sa dea rezultate? multumesc

1 răspuns

- 23 Feb 2015 17:26

Buna ziua,
O alta varianta de tratament este bazata pe injectarea de Triamcinolon (o substanta similara Diprophos) sau chiar crioterapia (inghetarea formatiunii) insa decizia de a urma acest tratament este determinata de dimensiunea tumorii. Pe chelozi auriculari de dimensiuni mari exista posibilitatea de excizie printr-o interventie chirurgicala aceasta fiind urmata ulterior de injectarea zonei cu corticosteroizi pentru a preveni reaparitia formatiunii.
De asemenea pentru formatiuni in stadiul incipient se poate incercat un tratament naturist pe baza de propolis si tataneasa (unguent sau crema) insa rezultatele se observa dupa 2-3 luni de aplicari zilnice.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde