Ce părere aveți?

Voicugeorge in 10 Feb 2015 16:51 Categorie Diverse

Hipertrofică tiroidiană cu vascularizație moderat crescută este motiv de îngrijorare? Regiunea cervicala stânga dreapta nu prezintă formațiuni înlocuitoare de spațiu decelabile ecografic si fara adenoplatii laterocervicale cervicale. A fost investigație imagistica.

12 răspunsuri

- 10 Feb 2015 20:57

Buna ziua,
Conform acestei ecografii s-ar parea ca exista o afectiune tiroidiana (o posibila tirodita acuta - gusa tiroidiana) care determina o hiperfunctie a tiroidei - secretie in exces de hormoni tiroidieni. Va recomand sa va adresati medicului endocrinolog pentru un consult si dozari hormonale ( TSH, fT4, T3 si eventual ATPO si anti tireoglobulina). Este posibil ca simptomele cu care v-ati confruntat pana acum sa fie din cauza unei tiroidite forma acuta sau subacuta.

- 10 Feb 2015 20:58

M-a interesa dacă e vb de cancer???y

- 10 Feb 2015 21:15

Mulțumesc PTR amabilitatea dvs. Sper sa nu fie ceva grav

- 11 Feb 2015 11:21

Am programare la endocrinolog peste o saptamda. Pana atunci puteți sa imi Spune-ți este vorba de ceva grav?

- 11 Feb 2015 20:19

Dna doctor explicați mi si mie ce înseamnă hipertiroidia cu vascularizație moderat crescută si care ar fi trayamentul

- 11 Feb 2015 20:53

V-am explicat intr-un raspuns anterior. Acest lucru inseamna ca exista o hiperfunctie a tiroidei - secretie in exces de hormoni tiroidieni. Tratamentul de obicei consta in administrarea fie de Tyrozol sau de Euthirox, dar depinde de rezultatul dozarilor hormonale. Nu este nimic grav atat timp cat urmati tratamentul corect si functia tiroidiana este echilibrata.

- 11 Feb 2015 21:23

Mulțumesc din suflet PTR explicații, pe internet dacă citești o iei razna ce vezi, de aceea V-am întrebat încă o data. Miltumesc încă o data.

- 11 Feb 2015 21:27

Ideea e ca m am cam speriat de senzația de nid in gât, lipsa poftei de mâncare si un pic de constipație contrar a ceea ce am citit, dar bănuiesc ca de la asta e!!!!???

- 11 Feb 2015 21:28

Sau poate fi aceasta lipsa de pofta datorata stresului enorm pe care lam acumulat???

- 12 Feb 2015 7:40

Lipsa poftei de mancare poate aparea in contextul afectiunilor tiroidiene, dar poate fi si din cauza stresului.

- 12 Feb 2015 13:49

Dna doctor apelez cu o ultima ruginite la Dvs: am fost consultat de 3 medici ORL, 2 dentisti, un medic generalist, am făcut analize de sânge, radiografie a maxilarului, radiografie cervicala, radiografie a sinusurilor, ecografie cervicala a părților moi, dacă era sa fie un cancer in sfera ORL se vedea sau putea trece neobservat? Sunt f stresat PTR ca mintea mea idioata citește pe internet si vad acolo vorbindu-se in orice problema doar de cancer. De la orice afecțiuni se ajunge discuția numai de cancer. Ideea e ca un medic irl mia spus ca am o candidoza întrucât limba e albă si acum m-am uitat im oglinda si am văzut pe limba si niște bubițe mici si roșii pe suprafața ei. Nodul din gât apare si dispare. Medicul ortoped a spus ca am o spondiloza, nici nh știu ce sa mai fac. Spune-ți mi va rig o părere generală a Dvs in special dacă era cancer dacă se putea observa sau nu??????

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde