Ce ne facem cu nasucul si urechiusele?

dobre in 13 Feb 2015 10:10 Categorie ORL

Buna ziua,
Ma numesc Olimpia Dobre,din Ploiesti,PH,si am o nepotica de 4 ani,care de la 3 ani si 5 luni,este mai mult bolnavioara;este colectionara a tot felul de virusi(de la intestinali, la viroze respiratorii,bronsiolite,etc).In tot aceasta perioada,si nasucul ei a fost si este vesnic infundat,cu sinusuri inflamate,etc,si bineinteles vesnicele otite, ca si complicatie banuiesc,din cauza nasucului.Nu mai stim ce sa facem.De la aerosoli,nurofen,picaturi de nas si urechi,vesnicele si interminabilele antibiotice(augmentin,epitrim/sumetrolim si altele),internari in spital,acum iar este destul de rau,iar o dor urechiusele,ce sa mai.........vesnic o dor urechiusele.Ce se mai poate face?Caci nu mai stim de capul nostru.Va multumesc din suflet pentru raspuns.Cu stima,Olimpia Dobre.

6 răspunsuri

- 13 Feb 2015 10:58

Buna ziua,
Racelile au inceput in momentul in care copilul a intrat in colectivitate (cresa, gradinita)?

- 13 Feb 2015 12:16

Da.Am uitat sa specific.Va multumesc.(este inscrisa la gradinita:3-4 zile la gradinita-2 saptamini acasa,si cam tot asa.)

- 13 Feb 2015 23:27

Asa se intampla de obicei in primul an cand copilul intra in colectivitate. Ar trebui efectuata o imunograma pentru a determina daca exista un deficit imun din cauza careia raceste atat de des. Daca totul este in regula din punct de vedere imunologic atunci va recomand sa ii administrati suplimente pentru a intari imunitatea precum Imunomix, Colostru cu probiotice. Esberitox, Isoprinosine + vaccinare orala cu Luivac si antipneumococica (Prevenar, Synflorix).

- 14 Feb 2015 6:08

Buna dimineata,
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile dvs.,si pentru amabilitate.O sa va urmam sfaturile.
Numai bine,va doresc.
Cu stima,Olimpia Dobre

- 14 Feb 2015 9:05

Cu placere! Va doresc multa sanatate! Nu uitati ca vitamina D se administreaza si la copii prescolari in perioada mai rece a anului (septembrie - aprilie). Suplimentarea cu vitamina D la fel intareste organismul impotriva infectiilor.

- 15 Feb 2015 20:45

Buna seara,
Multumim,d-na doctor.Multa sanatate si dvs.,si sa aveti parte numai de bine.
Cu stima,Olimpia Dobre.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde