Ce inseamna adenita retro aciipitala este grava?

ianos in 22 Noi 2014 21:49 Categorie ORL

Buna seara

Am avut niste dureri in spateșe urechii care se lasa putin inspre gat, suportabile pot sa zic in urma cu 1 saptamana acum 2 zile ma durea putin mai tare si am decis sa merg la urgente m-au consultat mi-au luat pulsul aveam 13 mi-au facut o perfuzie cu algocalmin tador si mi-au dat o foaie si m-au trimis la boli infectioase cu
Specificarea ca am
Adenita

La boli infectioase m-a consultat o doamna doctor si mi-a spus sa fac niste analaze ca am
Adenita retro occipitala sI mi-a dat un tratament celebrex 100mg si klacid 500mg

Am vorbit undeva sa imi fac analize si mi-au facut programare tocmai miercuri dimineata eu i-au acest tratament de vineri seara .

Intrebarea ar fi este periculoasa aceasta adenita si daca acest tratatemnt care mi l-a dat dn-a doctor este bun?

2 răspunsuri

- 22 Noi 2014 23:39

Buna seara,
Aceste intrebari ar fi trebuit sa le adresati in primul rand medicilor care v-au consultat, deoarece in urma unui examen clinic al respectivilor ganglioni limfatici (adenita) se poate stabili un diagnostic prezumtiv.
Adenita sau inflamatia ganglionilor limfatici este de natura infectioasa. In momentul in care un agent infectios patrunde in organism, ganglionii reactioneaza si apara organismul impotriva infectiilor. De obicei aceste adenopatii cedeaza dupa tratamentul antibiotic si antiinflamator ( Klacid si Celebrex in cazul Dvs).
Ganglionii pot fi inflamati din cauza unei raceli recente. In functie de rezultatul analizelor de laborator se va stabili exact cauza acestor adenopatii si daca sunt necesare investigatii suplimentare. In cazul in care analizele nu sunt concludente atunci se poate face o ecografie a ganglionilor si o biopsie din ganglionii respectivi.

- 30 Noi 2014 14:46

Buna ziua,
Analizele evidentiaza doar un sindrom inflamator, prezenta unei infectii in organism deci cel mai probabil respectiva adenopatie ar trebui sa dispara dupa tratamentul pe care l-ati primit. In cazul in care nu cedeaza la medicatie atunci se poate face o ecografie a ganglionilor si o biopsie din ganglionii respectivi.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde