ce diagnosti rezulta din RMN pe care l am scris

nistor_sofia in 3 Iun 2020 11:39 Categorie Ortopedie

B. ziua in urma unei dureri de umar aparuta din senin fara sa f i facut o miscare gresita sau alte cauze din trecut ,pur si simplu m am trezit dimineata cu o durere de umar . Cam dupa 5 zile am observat cand ma ungeam cu diclofenac gel o umflatura ca un oulet ,nu puteam sa ridic mana si nici alte miscari . Am facut un RMN si rezultatul este cf. RMN umar nativ :
"Rzultat cap humeral prezent in articulatie ,normal pozitionat sfericitate pastrata.Labrumuri articulare normale.Articulatiile acromio-claviculara marita de volum ,cu modificari de tip hipertrofic si minima bursita in bursa dintre muschiul supraspinos si articulatia A-C fara modificari de semnal ale tendonului supraspinosului .Masa nodulara calcificata de 14/9/17 mm cu aspect lenticular in bursa subdeltoidiana anterioara ,in raport posterior cu tendonul bicepsului in santul bicipital si raport partial cu tendonul subscape**srului ,fara leziuni la nivelul acestor structuri dar cu acumulare fluida si aspect de bursita in bursa anterioara a deltoidului si bursa coracobrahialului fara lichid intraarticular.
Concluzii:Artroza de articulatie acromio-claviculara si minima bursita in spatiul subacromio-clavicular .Bursita severa subdeltoidiana anterioara si de coracobrahial si masa nodulara calcificata in spatiul subdeltoidian anterior" .
Va rog din suflet un diagnostic si ce i de facut ,recomandari ,recuperari,etc.
O zi buna multa sanatate ,multumesc anticipat prt. rabdare !

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde