ce anticonceptionale pot lua la 17 ani?

Gabrieladnn in 9 Dec 2014 17:59 Categorie Viata sexuala

Buna seara! Am 17 ani si as vrea sa ma protejez prin pastile, anticonceptionale, m-ati putea ajuta.. Ce as putea lua? E bine pentru mine pe viitor?

4 răspunsuri

- 10 Dec 2014 0:14

Buna seara,
În principiu, pilule se pot administra începand de la vârsta de 17 ani, insa trebuie sa consultati un medic ginecolog pentru a va recomanda preparatul anticonceptional potrivit. Cel mai frecvent sunt recomandate anticonceptionalele precum Karissa, Yasmin, Yaz insa depinde in functie daca menstruatia este abundenta, daca exista acnee sau predispozitie pentru ingrasare.

- 10 Dec 2014 10:04

Va multumesc! Mentionez ca menstruatia nu este  abundenta, probleme cu acneea, nu..iar predispozitia pentru ingrasare este medie.. 

- 10 Dec 2014 14:35

Cand ar trebui sa incep aceste pastile? Si in cat timp pot avea o relatie sexuala neprotejata?

- 10 Dec 2014 23:02

Initierea contraceptiei cu anticonceptionale se face de catre medicul ginecolog dupa un consult.
Primul drajeu trebuie luat în prima zi a ciclului menstrual pana la terminarea celor 21 de drajeuri. Doza zilnica recomandata trebuie administarata de fiecare data la aceeasi ora din zi timp de 21 de zile consecutive.
Dupa ce se termina prima folie de anticonceptionale atunci se intrerupe timp de 7 zile, perioada in care trebuie sa apara menstruatia.
Tratamentul se va relua dupa a 7-a zi de întrerupere, adica in a 8 a zi. Sunteti protejata si puteti avea relatii sexuale neprotejate dupa ce ati terminat prima folie de anticonceptionale. Trebuie sa aveti grija de faptul ca utilizarea anticonceptionalelor nu va protejeaza de bolile cu transmitere sexuala.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde