cancer vezica urinara

elenag in 5 Dec 2014 15:19 Categorie Cancer

Buna ziua,
Am fost operata in urma cu 2 luni de polip in vezica urinara. Din biletul de iesire din spital reiese ca polipul a fost de 1,5 cm. Rezultatul biopsiei este: neoplasm papilar urotelial cu potential malign scazut G1, pTa. Am dus polipul si la inst. Babes pentru imunohistochimie. Rezultatul este: Fragmente tumora vezica prelevate transuretral prezintaaspect histopatologic de neoplasm papilar uroterial cu potential malign scazut (PUNLMP) fara elemente de invazie stromala.
CK34Beta12 pozitiv difuz in celule tumorale ; Ki67 pozitiv 10% in celule tumorale; P53 pozitiv 40-60% in celule tumorale; Ck20 negativ. Testele IHC sustin diagnosticul de neoplasm urotelial papilar cu potential malign scazut vezical, noninvaziv.

Examinarea CT abdomen-pelvina, native si dupa administrarea i.v. a substantei de contrast iodate, evidentiaza:
- Ficat cu forma, pozitie si dimensiuni in limite normale, cu structura si iodofilie omogena, fara procese focalizate intraparenchimatoase decelabile CT;
- Fara dilatatii de cai biliare intra-sau extrahepatice;
- Colecist cu continut fluid, alitiazic;
- Glanda suprarenala stanga cu aspect hiperplazic adenomatous difuz-de corelat cu consult endocrinologic;
- Splina, pancreas, rinichi, glanda suprarenala dreapta fara prize patologice de contrast;
- Ambii rinichi cu functie in limite normale, fara dilatatii de SPC, fara imagini lacunare la nivelul sistemului collector urinar;
- Vezica urinarain repletie, cu pereti regulate, fara imagini lacunare;
- Fara prize de contrast patologice la nivel perineal decelabile CT;
- Uter in adversie, dimensiuni in limite normale (diameter longitudinal de 8,5cm/antero-posterior de 4 cm/transvers de 5 cm), cu miometru omogen, fara prize de contrast patologice decelabile CT;
- Ovare cu dimensiuni in limite normale, cu incluziuni chisti-like prezente, imposibil de individualizat prin absenta prizelor parietale (posibil chiste foliculare); ovarul stang prezinta imagine pseudonodulara polilobulata, cu prize periferica de contrast si zona central neiodofila, cu densitati lichidiene, posibil corp luteal- de corelat cu consultul gynecologic;
- Fara adenopatii abdomino-pelvine patologice;
- Fara lichid de ascita la nivel abdomino-pelvin;
- Baze pulmonare libere;
- Examinarea in fereastra de os nu deceleaza leziuni suggestive pentru determinari secundare osoase in regiunile examinate.
Concluzii:
- Hiperplazie adenomatoasa difuza suparenaliana stanga- de corelat cu consultul endocrinologic.
- Fara modificari suspecte pentru un substrat oncologic decelabile CT.

Examinare pentru TV OP TURV.
Examinarea scintigrafica osoasa corp intreg.
Minime modificari cu aspect degenerative la nivelul coloanei vertebrale lombare si articulatiilor: sterno-claviculare, scape**s-hemurale, coxofemurale si genunchilor.
RF: 99m Tc-HDP
Active. Adm.: 593MBq;
D.ef.: 3,38mSv
Concluzii:
Fara focare de fixare patologica suggestive pentru determinari secundare osoase.

Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat si astept cu nerabdare parearea dumneavoastra si daca se impune un tratament.
Sa auzim de bine!

5 răspunsuri

- 5 Dec 2014 20:26

Buna ziua,
Papilar urotelial neoplasm de potentialul malign scăzut (PUNLMP) este o tumora cu o creștere lentă și este puțin probabil să se răspândească in organism. Cel mai probabil nu va fi necesar un alt tratament in continuare ci doar supraveghere periodica.
In schimb trebuie sa consultati un medic endocrinolog pentru dozari hormonale ale glandei suprarenale pentru a determina cauza modificarilor descrise la CT (Hiperplazie adenomatoasa difuza suparenaliana stanga).

- 5 Dec 2014 21:00

va multumesc mult pentru raspuns. ceea ce apare la glanda suprarenala credeti ca e ceva grav?

- 5 Dec 2014 21:11

Cu placere! Glanda suprarenala este marita, insa in functie de rezultatul hormonilor se va stabili daca este ceva grav sau nu.

- 5 Dec 2014 21:24

Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Sa auzim numai de bine!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde