Cancer de col uterin si infertilitate

andreea barbu in 3 Apr 2015 15:22 Categorie Infertilitatea

Buna ziua! Sunt femeie de 47 ani care a fost trata de cancer de col uterin acum 3 ani. Trompele mele sunt blocate. Ce riscuri exista in cazul in care as face un tratament de stimulare pentru prelevare de ovule, inseminare in vitro cu sotul meu si introducere si purtare a saricinii de catre o mama surogat? Si ce riscuri sunt pentru copil care s ar naste? Va multumesc.

11 răspunsuri

- 3 Apr 2015 15:48

Buna ziua,
Pentru a va putea raspunde la intrebare am nevoie sa imi oferiti mai multe detaliile despre stadiul in care a fost diagnosticat cancerul de col uterin (clasificarea TNM) si ce interventie chirurgicala a fost efectuata (ex conizatie, histerectomie cu sau fara anexectomie bilaterala) .

- 3 Apr 2015 16:25

Multumesc mult pentru promtitudinea cu care ati raspuns la intrebarea mea. Eu am fost diagnosticata si tratata la Londra pentru ca aici locuiesc si muncesc de 6 ani. Am gasit o scrisoare a Spitalului catre doctorul de familie in data de 13.02.2012, care spune ca : "Her MRI has revealed the presence of a bulk tumour and there is a suspicion of involvment of the anterior wall of the lateral fornix. The CT has been performed but not reported yet. During the colposcopy examination, it appeared that there was not acetowhite changes and just some inflamation of the cervix. However, the smear revealed sever dyskaryosis invasion and the biopsy confirmed the diagnosis of invasive cervical cancer."
Am avut 28 sedinte de radioterapie. Am doar un rinich si nu am fost deacord cu chimioterapie. Ultimul consult care a fost acum doua saptamani mi s a spus ca " voi trai", ca sunt bine.

- 3 Apr 2015 16:28

Am mai gasit scris in hartii "diagnosed with grade 111 adeno-squamous carcinoma of cervix. she is due to undergo radical radiotherapy followed by intrauterine brachytherapy for this malignancy.
 
 

- 3 Apr 2015 16:32

Diagnosis: stage 1b1/11a poorly differentiated adenocarcinoma of cervix.....asta scria mai sus pe hartie.

- 3 Apr 2015 21:11

Atunci atat timp cat aveti uterul si ovarele in primul rand se poate incerca desfundarea trompelor uterine, daca aceasta interventie nu are succes atunci este indicata fertilizarea in vitro. FIV - fertilizarea in vitro este indicata in cazurile grave de infertilitate atunci cand trompele sunt blocate sau lipsesc, iar Dvs. va incadrati in aceasta categorie.
Procedura FIV consta in trei pasi majori:

inducerea stimularii ovariene punctia ovariana (extragerea ovocitelor) embrio-transferul

Daca nu doriti sa ramaneti Dvs. insarcinata, atunci puteti apela la o mama surogat.

- 3 Apr 2015 21:19

Nu este problema sa raman eu gravida dar exista vreun risc de boala la copil? Ca de exemplu sindromul Down?

- 3 Apr 2015 21:31

Avand in vedere varsta Dvs. in cazul unei conceptii pe cale naturala exista un risc mai crescut de a avea un copil cu sindrom Down, in schimb atunci cand se preleveaza ovule si se efectueaza fertilizarea in vitro se pot realiza teste genetice pentru a se determina daca sunt prezente boli genetice. In afara de bolile genetice, in rest puteti avea un copil perfect sanatos indiferent de varsta conceptiei.

- 3 Apr 2015 23:03

Suuuuper!!!!.....Multumesc foarte mult pentru rabdarea cu care ati raspuns la intrebarile mele. Va doresc Sarbatori Fericite!!!

- 3 Apr 2015 23:19

Cu placere! Va doresc multa sanatate si un Paste Fericit alaturi de cei dragi!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde