buna seara

claudiiaa in 4 Feb 2015 19:46 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Am 20 de ani si de am 4 luni am o stare de greata zilnica ... nu am nici un fel de durere ... pur si simplu mi se pune un nod in gat , simt un gust amar si dupa stare de greata .... ce-l mai rau imi este seara cand ma pun in pat nu mai pot sta intinsa . Acum 3 luni doctora de familie mi.a spus ca am reflux gastric ... am urmat tratamentul prescris si tot nu ma simt bine ... nu stiu ce sa mai fac . Daca ma puteti ajuta cu un tratament sau macar un un sfat ce analize sa mai imi fac , pentru ca cele clasice ies bine .multumesc

7 răspunsuri

- 4 Feb 2015 20:15

Buna ziua,
Ce tratament ati urmat pentru refluxul gastroesofagian si pentru cat timp?
Ati efectuat alte investigatii (radiografie cu tranzit baritat, endoscopie digestiva, test helicobacter pylori)?

- 4 Feb 2015 21:01

am luat nexium timp de 2 10 saptamani , iar investigatii nu am facut decat analize normale si tiroida atat.
 

- 4 Feb 2015 21:02

de 10 saptamani

- 5 Feb 2015 9:44

Buna ziua,
Avand in vedere simptomele intr-adevar va confruntati cu un reflux gastro-esofagian insa prezenta gustului amar sugereaza si un reflux biliar. Va recomand sa consultati un medic gastroenterolog pentru mai multe investigatii (ecografie abdominala, endoscopie digestiva superioara, tranzit baritat daca este cazul, determinarea Helicobacter Pylori) si tratament corespunzator in functie de rezultate. Este posibil ca refluxul gastroesofagian sa fie datorat din cauza prezentei unei hernii hiatale si atunci este indicat tratamentul chirurgical.
Tratamentul recomandat de medicul de familie a fost partial corect, deoarece in aceasta afectiune de obicei se asociaza si un medicament care sa grabeasca evacuarea gastrica si sa aiba un efect antiemetic ( pentru greata)  ex Motilium. Tratamentul este mai de lunga durata si se poate ajunge pana la 4-6 saptamani daca nu se amelioreaza simptomele.

- 5 Feb 2015 18:30

insa  eu am urmat tratamentul timp de 10 saptamani .multumesc pentru sfat

- 5 Feb 2015 18:59

imi puteti recomanda si un cabinet unde pot face aceste investigatii?

- 5 Feb 2015 21:27

Ok, am inteles insa ar fi trebuit ca tratamentul sa fie mai complex. Avand in vedere simptomele Dvs. nu este suficient doar tratamentul cu un singur medicament. Investigatiile suplimentare le puteti efectua in orice spital care are o sectie de gastroenterologie din orasul in care locuiti. Daca sunteti din Bucuresti atunci cu trimitere de la medicul de familie puteti efectua o endoscopie gratuita la centrul medical Laurus - Dr. Schipor.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde