Bubite in zona genital-anala – papanicolau

ellla in 14 Oct 2014 18:22 Categorie Boli cu transmitere sexuala

Buna ziua,o sa va spun pe scurt povestea mea. Am 21 de ani,nu am mai avut contact se*ual de aproape 2 ani pana akm o luna. Prin aprilie mi au aparut niste bubite in zona anala,carora nu le am acordat prea mare importanta. In timp acestea au crescut,si s au intins si in zona genitala. Am mers la medic,am facut analize, nu mi a spus ca as avea ceva,in schimb mi a dat un tratament sa imi "vindec bubitele". Ulterior,eu m am documentat si am aflat ce am,adica negi genitali,despre care doctora nu pomenise nimic. Am fost sa imi citeasca analizele,am facut si un papanicolau,si mi a zis ca nu am nimic. De doua zile am observat ca mi au aparut iar bubitele in aceeasi zona in care au aparut prima oara. Ce sa fac? despre ce este vorba aici? O sa va las si o parte din rezultatele analizelor,poate doamna doctor nu mi le a citit bine,adica ceva nu este in regula.

-cultura secretii col: cultura aeroba fara crestere
-examen microscopic pe frotiu din secretii vag**ale:rare celule epiteliale superficiale, absente celule intermediare, absente hematii, absente levuri, absente trichomonas vag**alis, absente polimorfonucleare,absenti lactobacili, absenti cocobacili gram variabili, absenti coci gram pozitiv, absenti coci gram negativ, absenti bacili gram pozitivi, absenti bacili gram negativi
-satisfacator pentru evaluare
-celule endocervicale prezente
-negativ pentru leziuni intraepitaliale sau malignitate
-alte modificari nonneoplazice: modificari celulare reactive asociate cu inflamatia
-repeta examen citologic anual

Si mai am o intrebare: cum e posibil sa imi apara asa ceva la 2 ani dupa ce eu mi am intrerupt viata se*uala?

VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS DACA SE POATE!!

5 răspunsuri

- 14 Oct 2014 20:35

Buna ziua,
Sunteti infectata cu virusul HPV tulpinile (tipul) care determina veruci (negi) genitali. Din momentul in care virusul intra in organism in cazul in care organismul nu reuseste sa elimine virusul si sa scape de infectie atunci incep sa apara negii la nivel genital. Acest tip de infectie este foarte raspandit in populatia generala si se transmite foarte usor. Chiar daca se opresc relatiile sexuale acest lucru nu influenteaza aparitia negii din moment ce virusul este deja in organism.
Tratamentul consta in medicamente care sa intareasca imunitatea impotriva infectiei cu HPV. De obicei se foloseste preparatul Isoprinosine timp de 3 luni. Concomitent se utilizeaza solutii sau creme pentru a distruge verucile (Ex Wartec, Condyline) sau se indeparteaza cu laserul. Negii sau verucile nu trebuie sa fie traumatizate pentru ca astfel se pot raspandi si pot aparea si pe tegumentele sau mucoasele sanatoase.

- 14 Oct 2014 20:41

Va multumesc frumos pentru raspuns. Acel preparat il pot lua singura de la farmacie sau trebuie sa merg la medic sa imi dea reteta?

- 14 Oct 2014 20:46

Am inteles. Va multumesc din suflet! 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde