Boala Lobstein – boala oaselor de sticla

mrcth in 15 Oct 2014 21:56 Categorie Bolile copilariei

Buna seara!
Iata problema mea: sufar de boala lobstein cunoscuta si ca "boala oaselor de sticla" din nastere. In copilarie am avut peste 7-8 fracturi, nici eu numai tin minte, din cazaturi banale. De vreo 6 ani nu am mai avut nicio fractura, oasele au inceput sa primeasca calciu pe ele dar nu asta e important acum. Ce vreau eu sa stiu este ca de la varsta de 11-12 ani am inceput sa surzesc la urechea stanga, pana cand intr-un moment, nici nu-mi dau seama cand am surzit de tot la aceasta ureche... acum, la varsta de 21 de ani simt ca numai aud bine nici cu urechea dreapta, iar acum simt ca innebunesc. Am fost la nenumarati doctori la mine in oras si mi-au dat tratamente si toate prostiile posibile si imposibile doar ca sa-si iau bani dupa urma mea. Chiar nu se poate face nimic in legatura cu auzul meu? ma gandesc sa vin la o consultatie la bucuresti dar nu vreau sa ma duc degeaba, imi puteti recomanda o clinica buna? si ce parere aveti despre toate astea??
Va multumesc!

4 răspunsuri

- 15 Oct 2014 23:18

Buna seara,
Din pacate pierderea auzului se datoreaza tot bolii de care suferiti. Oasele de la nivelul urechii sufera un proces care se numeste otoscleroza care in timp duce la surditate.
Pentru a stabili gradul de afectare a urechii trebuie efectuata o audiometrie si in functie de rezultat vi se va spune daca intr-adevar se mai poate face ceva sau nu.
Puteti veni la o consultatie la Spitalul ORL Panduri din Bucuresti.

- 15 Oct 2014 23:47

deci la urechea stanga nu se mai poate face nimic?

- 16 Oct 2014 11:13

Acest lucru poate fi stabilit doar de catre medicul ORL-ist in urma investigatiilor si in functie de cat de afectata este urecherea respectiva.

- 16 Oct 2014 16:43

Va multumesc pentru raspuns! M-am interesat si se pare ca doctorii germani au descoperit un fel de proteza numita soft clip care chiar ajuta.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde