BOALA LIME

lucian ignat in 12 Noi 2014 20:18 Categorie Boli infectioase

Buna seara !
Mama a fost piscata de o capusa acum 4 luni si a fost diagnosticata cu Lime, acum 2 luni a facut timp de 28 de zile tratament cu C-FORT 2g/24h
Dupa 2 luni de la intepatura are dureri mari la articulatii. La mana dreapta sus unde a fost intepata are o durere foarte puternica in dreptul intepaturii ,ca un cui, si se lasa in jos spre degete si este limitata miscarea mainii.
As dori sa stiu care este durata tratmentului si in ce consta el? ce complicatii apar?
Va multumesc!

1 răspuns

- 12 Noi 2014 22:21

Buna seara,
Avand in vedere simptomele este posibil ca mama Dvs sa prezinte o artrita in contextul bolii Lyme. Tratamentul este cu antibiotice timp de 4 saptamani, dar se poate prelungi in cazul in care simptomele nu dispar.
După încheierea tratamentului antibiotic, chiar dacă artrita persistă, se recomandă o pauză de şase săptămâni înainte de a concluziona că tratamentul nu a vindecat boala.
Dacă artrita persistă şi după aceste şase săptămâni, poate fi repetat tratamentul antibiotic. Dacă la şase săptămâni după încheierea celei de-a doua cure de antibiotice artrita persistă, trebuie iniţiată medicaţia anti-reumatică.
În peste 80% din cazuri, boala dispare după una sau două cure de antibiotice. În restul cazurilor, artrita dispare după luni, sau chiar ani de zile. În ambele situaţii, după un interval de timp variabil, boala se va opri din evoluţie.
După tratamentul cu antibiotice, în majoritatea cazurilor, boala va dispărea fără să lase sechele.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde