Blocare arteriala sau vena blocata si imflamata

mihaela23 in 10 Aug 2014 9:38 Categorie Ortopedie

Cum pot afla daca am o artera sau o vena blocata si imflamata?
Am facut o infectie uterina si am facut niste perfuzii,de la a doua pefuzie mi s-a umflat piciorul in zona degetelor.Am fost trimisa la reumatologie si am facut tratament cu refen si antiinflamatoare,doar da nu mi-a cedat durerea nici umflartura.Analizele mi-au iesit mereu bune,am facut si testul ANA,VSH-ul mi-a iesit ultima data 30.Momentan fac tratament cu Arcoxia si Milgama,dar dupa 7 zile de tratament nu mi-a cedat durerea,dimpotriva ma doar acum tot piciorul.
Desi le-am zis si doctorilor ca se poate sa mi se fi blocat de la cristalele din perfuzie o artera,ei se uitau la mine ca si cum as fi spus o prostie.Am doua saptamani de dureri,si nu mai stiu doctorii ce sa-mi spuna.

5 răspunsuri

- 10 Aug 2014 9:47

Daca pulsul este prezent inclusiv jos la talpa piciorului atunci nu este afectat sistemul arterial.Pentru a determina functionalitatea sistemului arterial se poate palpa pulsul la artera pedioasa.
Aveti aici locul unde se palpeaza pulsul arterei pedioase:
http://www.corpul-uman.com/wp-content/uploads/2011/09/anatomia-piciorului.jpg
Pentru a afla daca exista un blocaj in sistemul arterial sau venos puteti efectua o ecografie Doppler

- 10 Aug 2014 10:08

In zona dintre degete si gamba mie piciorul umflat,plus ca ma doare artera degetului al doilea dupa cel mare,pana la  gamba..si de azi vad ca ma doare pana sus la incheietura piciorului.In zona umflata am si temperatura ridicata...Am facut injectii cu ketonal si nu mi-a cedat durerea,deci e totusi o infectie...dar nu mi s-a dat nici un antibiotic acum.

- 10 Aug 2014 22:51

Daca piciorul este fierbinte atunci este posibil sa fie o infectie. Ar trebui sa cereti o a doua parere medicala pentru a stabili diagnosticul corect.

- 11 Aug 2014 1:00

Multumesc pentru raspuns.Eu am stat internata la sitalul din oras,dupa externare am consultat un alt medic de la un spital de recuperari,unde la la diagnosticul de artrita reumatologica mi-a stabilit la alt fel de artrita.Dupa analize nu a stiut ce sa mai zica si m-a trimis la ORL ca mi-a iesit VSH-ul mare.Aici nu mi-a fost gasita nici o infectie.Momentan iau tratamentul care l-am scris mai sus,dar vorbind si cu doctorul de familie mi-a zis ca nu stie unde sa ma mai trimita.
 
Eu tot zic ca ar fi un blocaj arterial sau venos,ca din cate am citit pe net,ma regasesc in simptome,care au efecte mortale,dar ei nu zic nimic...O sa fac acel ecograf si o sa vad cum o sa iasa,o sa caut u salvarea cumva,ca pe baza medicilor mori cu zile,asteptand un sfat sau o medicatie serioasa.

- 11 Aug 2014 10:04

Vsh-ul crescut poate fi din cauza afectiunii reumatologice sau poate fi la fel un semn de infectie in organism. Exista o varianta de artrita reactiva, care apare de obicei dupa o infectie insa cu tratamentul pe care l-ati avut Dvs, ar fi trebuit sa dispara simptomele.
Ecografia Doppler poate fi efectuata de catre un medic de chirurgie vasculara sau uneori si medicii de medicina interna mai au aceasta competenta.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde