Bebelus constipat

alexa in 5 Ian 2015 15:38 Categorie Nou nascutul

Buna ziua,
Am doua problema.Una cu bebelusul si una a mea.Bebelusul are 13 zile si de cateva zile are probleme cu scaunul.Plange si se chinuie sa faca treaba mare dar nu poate.A trebuit sa iau supozitor cu glicerina sa o ajut dar am inteles ca nu e bine foarte des.Fara supozitor nu poate.Supozitorul l-am pus dupa 30 ore de la ultimul scaun.Cum sa o ajut?ii dau lapte praf deoarece am foarte putin lapte.Maine face 14 zile.Spuneti mi va rog cate picaturi de vigantol trebuie sa ii dau? Cea de a doua problema a aparut de cateva zile.Prima oara nu am dat atentie dar aseara s-a agravat.Am inceput sa tusesc si nu mai puteam respira.A trebuit sa deschid geamul ca sa imi revin.Poate fi astm?
Va multumesc

1 răspuns

- 5 Ian 2015 20:38

Buna ziua,
Constipatia a aparut din cauza formulei de lapte. Daca ati renunta la suplimentul de lapte praf si ati insista asupra alaptatului la san atunci tranzitul intestinal ar reveni la normal. Cantitatea de lapte de mama creste pe masura ce bebelusul suge din ce in ce mai mult. Atat timp cat se satura cu biberonul de lapte praf, atunci normal ca la san nu mai suge. Obligatoriu laptele din san trebuie scos cu pompa dupa ce a supt la san pentru a desfunda canalele si a creste secretia lactata. Cu putina rabdare si cu foarte multa vointa va puteti alapta la san bebelusul fara nicio problema.
Daca tot nu reusiti atunci puteti folosi pentru a stimula evacuarea scaunului preparatul natural MeliLax Pediatric care lubrifiaza zona si ajuta la eliminarea scaunului. In plus ar fi indicat sa utilizati o formula de lapte care sa previna constipatia precum Toepfer Organic, Milumil Confort sau Hipp Comfort. Aceste formule de lapte sunt imbogatite cu probiotice si amelioreaza constipatia.
Vigantolul se administreaza 2 picaturi/zi pana la varsta de 1 an si jumatate - 2 ani in fiecare zi. Flaconul se schimba la interval de 3 saptamani chiar daca nu l-ati terminat deoarece se inactiveaza vitamina D.
Ar fi indicat sa consultati medicul de familie pentru a stabili daca exista o problema pulmonara din cauza careia a aparut tusea si lipsa de aer (dispnee). Poate fi un astm bronsic, dar fara un examen clinic si investigatii suplimentare nu se poate stabili clar diagnosticul.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde