babes papanicolau

Balan Daniel in 12 Dec 2014 11:07 Categorie Boli genitale feminine

Anatomie patologica - Examen Babes-Papanicolau (diagnostic in sistem BETHESDA 2001, coloratie Papanicolau)
ANALIZE

REZULTATE

Tip frotiu  clasic
Calitate frotiu  satisfacator pt. evaluare celule endocervicale  prezente 

Rezultat  Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate
Alte modificari non neoplazie imflamatorii

 repetare dupa tratament inflamatoiu
Observatii CELULE SUPERFICIALE,INTERMEDIARE, FRECVENTE GRANULOCITE, MUCUS,BACIL.ce inseamna acest rezultat? Multumesc mult

3 răspunsuri

- 12 Dec 2014 12:03

Buna ziua,
Exista niste modificari inflamatorii determinate de o posibila infectie genitala. Trebuie sa efectuati analize precum o cultura din secretia vaginala pentru a stabili microbul care determina infectia respectiva, sa urmati un tratament corespunzator si apoi sa repetati testul Papanicolau pentru a obtine un rezultat cat mai corect.

- 12 Dec 2014 13:06

Buna ziua am facut si analiza de secretie flora microbiana:predomina coci gram pozitiv izolati in perechi si lanturi scurte,pe mediile de cultura insamantate s.au dezvoltat colonii de streptococus agalactiae, nu s.au dezvoltat colonii fungice.Am si antibiograma la consult mi s.a spus ca am un herpes genital.Credeti ca de la streptococ este inflamatia?

- 12 Dec 2014 23:52

Stimata Doamna/ Domnisoara,
La aceasta intrebare v-am mai raspuns inca o data. Va reamintesc raspunsul:

Aveti o infectie = inflamatie cu o bacterie care se numeste Streptococcus Agalactiae. Medicul ginecolog va poate recomanda un tratament in functie de antibioticele la care este microbul sensibil. (Amoxicilina, Amoxicilina+Ac Clavulanic = Augmentin, Ampicilin, Ampicilin+Sulbactam = Unasyn, Cefazolin, Cefepim, Ceftriaxon, Cephalotin, Ofloxacin, Penicilina).
Urmati tratamentul recomandat de catre medicul ginecolog pentru vindecarea infectiei (inflamatiei) cu acest streptococ si apoi repetati testul papanicolau.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde