Atrofie cerebrala

OannaMaria in 29 Aug 2015 2:10 Categorie Neurologie

Buna seara! Sunt o mamica disperata care cauta raspunsuri si sfaturi inainte de a-mi pierde capul! In urma cu 5 zile, fetita mea in varsta de 5 luni a cazut din pat. Nu a fost o distanta mare dar ca sa fiu sigura ca este totul in regula, am fost la spital cu ea in localitatea noastra. Ajunsi acolo am fost transportati direct de catre o ambulanta la Bucuresti la spitalul Bagdasar unde am fost internate pentru fisura cranio-cerebrala. Asta a rezultat in urma unei radiografii facute! Fetita se simtea bine, uitase momentul,avea doar un mic cucui! Seara ni s-a cerut sa facem un tomograf pentru a ne convinge ca nu are nici o leziune intra-craniana(hematom). Nu au gasit nimic...totul era ok,doar ca urma sa se refaca mica fisura prin tratament cu calciu. In schimb mi s-a spus ca bebelusul are atrofie cerebrala...creierul ei este putin mai micut decat al altor copii de varsta ei! Am cerut parerea mai multor medici neurochirurgi din cadrul aceluiasi spital iar ei mi-au spus sa stau linistita ca nu este chiar asa...creierul copilului fiind intr-o continuua crestere pana la varsta de 3 anisiori! Am plecat de acolo vazand negru in fata ochilor si m-am dus direct la Sanador la un neurolog pediatru pentru un consult si pt sfaturi! Dupa consultatie am primit acelasi raspuns, sa stau linistita, copilul este perfect dpdv neurologic! Am tot citit despre acest sindrom si de atunci nu mai pot dormii si nu stiu ce sa mai fac! un creier mai putin dezvoltat la un bebelus inseamna deja atrofie cerebrala? Mi s-a prescris Encephabol sirop pentru 20 de zile, imi este teama sa ii dau...

1 răspuns

- 31 Aug 2015 16:43

Ati consultat neurologi si neurochirurgi reputati atit in Spital cit si in privat,  din cite inteleg.
TOTI au fost de aceasi parere : NU e o problema , dar ca statistic creieul fetitei dv e mai mic decit media unui copil de 5 luni. Toti v -au asigurat ca se asteapta sa recupereze in timp .
Encephabolul  s- a recomandat probabil  ca trat. de sustinere dupa traumatismul avut .
Va rog ramineti in legatura cu unul din specialisti , ( cel care v -a inspirat mai multa incredere ) atit  ptr. fetita cit si ptr. linistea dv . 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde