arcada sparta

lilianamino in 18 Feb 2015 16:04 Categorie Sanatatea copilului

Buna ziua o parere va rog ,ieri Andrei (1an si 2sapt) s.a lovit la spatarul de la pat si si.a spart arcada deasupra cam 1cm l.am spalat,i.am dat cu betadina si rivanol si i.am pus un plasture steri- strip s.a calmat repede nu mai sangera era la fel de activ si jucausi. Astazi am sunat asistenta w7 mi.q zis ca daca nu sangereaza nu este nevoie sa il vada doctorul,am procedat bine? Multumesc

3 răspunsuri

- 18 Feb 2015 17:47

Buna ziua,
Daca ati folosit un singur plasture steri-strip (maxim 2) atunci inseamna ca leziunea nu este foarte mare si nu este necesar ca rana sa fie cusuta. Ati procedat foarte bine, iar daca locul respectiv nu mai sangereaza si da semne de vindecare (marginile plagii se unesc) atunci nu este cazul sa consultati un medic.

- 18 Feb 2015 19:29

Mulțumesc pt răspuns de curs sânge nu mai curge am folosit un singur plasture vreau sa va mai întreb cât trebuie sa ii țin rana acoperita și dacă pot sa îl dau cu crema de arnica? 
 

- 19 Feb 2015 18:30

Pana cand apare o cicatrice roz. Daca leziunea este vizibila atunci ar fi indicat sa aplicati creme/unguente care sa vindece cicatricea pentru a nu ramane cu semn (Contractubex, Strataderm, Cimeosil).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde