Antibiotice in timpul sarcinii

amimetea in 29 Oct 2014 10:51 Categorie Sarcina

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 16 saptamani si 2 zile si in urma unei analize de urina, a fost depistata o in fectie cu E. Coli peste 100.000 germeni.

In urma interpretarii analizelor, mi-a fost recomandat ca termen de 10 zile sa iau Zinnat 1-2 pe zi si Cystinol akut - 2*3 zi.

Eu sunt genul de persoana care nu iau nici paracetamol cand sunt racita, iar acum ca sunt insarcinata cu atat mai putin imi doresc sa iau pastile.

Exista vreo alta modalitate de a scapa de aceasta infectie fara sa imi pun in pericol bebelusul prin atatea medicamente sau este singura modalitate?

Cu stima,
Amalia

5 răspunsuri

- 29 Oct 2014 12:25

Buna ziua,
De regula cand este prezenta o infectie urinara atunci nu exista alta solutie decat sa luati antibiotic. In timpul sarcinii imunitatea organismului este usor scazuta, iar din aceasta cauza sunteti predispusa la diverse infectii si orice infectie este prezenta in organism exista riscul sa evolueze si sa determine complicatii mult mai repede.
Preparatele pe baza de plante precum Cystinol, Uractiv, Urinal pot doar sa ajute la vindecarea infectiei neputand sa elimine bacteria din organism.
Antibioticul Zinnat este considerat a fi un medicament sigur in sarcina, care nu determina aparitia de malformatii sau boli la fat.
 

- 29 Oct 2014 12:29

Va multumesc pentru raspuns, dar despre Cystinol akut ce imi puteti spune? Pe prospect nu este deloc recomandat in sarcina. Este obligatoriu si Cystinol akut sau pot sa iau doar zinnat-ul?
Si imi trebuie si ceva ca pansament gastric sau pentru 10 zile nu este nicio problema?
 
Va multumesc!
 
Cu stima,
Amalia

- 29 Oct 2014 12:45

Pentru femeile insarcinate de obicei se foloseste Urinal varianta Balance care are in compozitie si probiotice pentru a proteja flora intestinala in urma administrarii de antibiotic sau Uractiv Mami - are in plus fata de merisor echinaceea, vitamina C si macese.
Daca aveti probleme cu stomacul atunci cand luati antibiotice atunci puteti lua si un medicament pentru protectie gastrica ( Omeprazol, Esomeprazol, Pantoprazol).
Nu este obligatoriu sa luati suplimentul impreuna cu antibioticul, dar de obicei se asociaza pentru ca in cazul preparatelor pe baza de merisor acestea previn prinderea bacteriei la peretele vezicii in timp ce antibioticul distruge bacteria. Este cum s-ar spune o munca de echipa.

- 29 Oct 2014 12:51

Va multumesc mult de tot!
M-am linistit si voi urma tratamentul...sper sa fie bine.
 
O zi minunata!
 
Cu stima,
Amalia

- 29 Oct 2014 14:10

Cu placere! Multa sanatate va doresc, sa aveti o sarcina usoara si un bebe sanatos!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde