analize hiv simptome

robert22 in 24 Oct 2014 10:16 Categorie Boli cu transmitere sexuala

Buna ziua! Traiesc un adevarat cosmar din luna august de cand am intretinut o relatie se*uala cu o femeie necunoscuta si am urmatoarele simptome care se asociaza cu hiv din cate am citit

stari subfebrile
dureri de cap
lipsa salivei
pareza faciala usoara partea stanga
amigdala inflamata partea stanga
gingii inflamate
vedere incetosata
Anxietate grava.......ganduri negre....ma gandesc sa-mi iau viata

La 2 luni dupa incident am facut un test hiv la synevo fiind negativ si planuiesc sa-l fac si la 3 luni si ma inspaimant si rezultatul si asteptarea ...sa nu fie pozitiv....spunetimi va rog doamna doctor daca la 3 luni iese negativ ar trrbuii sa ma mai ingrijorez? Sau mai trebuie sa-mi fac si la 6 luni? S-ar putea sa se poziteze la 6 luni daca la 3 luni iese negativ????

13 răspunsuri

- 24 Oct 2014 10:34

 Buna ziua,
Simptomele care apar in infectia cu virusul HIV sunt foarte multe si variate, dar de obicei apar in stadiile avansate ale bolii. O mare parte din simptomele de mai sus sunt subiective si este foarte posibil sa te autosugestionezi stiind ca este posibil sa ai aceasta infectie. Ar fi indicat sa consulti un medic pentru a stabili clar daca exista sau nu motive din ingrijorare, iar simptomele descrise sunt reale.
Testul HIV pentru certitudine trebuie efectuat la 6 luni de la contactul sexual. Rezultatul testului de la 3 luni poate fi concludent in functie de metoda de realizare. Sunt anumite tipuri de teste care verifica sangele prin mai multe metode astfel incat sa fie cat mai exact rezultatul. 

- 24 Oct 2014 10:54

Si ce metoda ar trebuie facuta? Ce fel de teste sunt mai exacte pt hiv?  Nu voi mai repeta acea greseala in viata mea....de abia cand sanatatea noastra e in primejdie vedem valoarea ei! Nu dorm bine noaptea, ma trezesc din somn si citesc pe net despre hiv....tot aia am in cap si nu mi-o pot scoate doamna doctor....diaree nu am avut, insomnie nu am avut, greturi nu am avut....deci dupa ce-o sa-mi fac testul la 6 luni si sa zicem k ar iesii negativ ar trebuii sa ma linistesc pt intodeauna?

- 24 Oct 2014 11:20

Cel mai sigur test HIV este prin metoda imunochimica cu detectie prin electrochemiluminiscenta (ECLIA). Aveti informatiile pe site-ul https://www.synevo.ro/anti-hiv12/.
Daca ati efecutat acest test in cadrul laboratorului Synevo atunci puteti fi linistit deoarece poate detecta infectia la 10-12 saptamani de la contactul sexual. Mai trebuie doar sa faceti un test de control la 6 luni pentru certitudine.

- 25 Oct 2014 23:58

Si acel test eclia cum ati spus....imi da rezultatul intr-o zi sau in ce interval de timp ? Nu puteti sa-mi spuneti cam cat ar costa acel test ??

- 26 Oct 2014 17:01

Mentionez k am si o amigdala inflamata partea stanga de 2 saptamani ....poate sa fie simptom hiv?

- 26 Oct 2014 18:49

Intervalul de timp si pretul investigatiei depinde in functie de laboratorul de analize. Nu sunt in masura sa va furnizez aceste informatii, sunati la un laborator de analize pentru a afla aceste detalii.
Inflamatia amigdalelor nu este un semn sigur de infectie cu virusul HIV. Efectuati analizele de laborator si nu mai presupuneti ca tot felul de simptome sunt datorate infectiei cu virusul HIV.
 
 
 
 

- 30 Oct 2014 10:02

Doamna dr am fost informat de un test specific pt hiv PCR ARN la synevo se spune ca daca fac acel test si iese negativ nu mai e necesar sa fac alte teste pt hiv deoarece acel test implica precizie 100% ? Si la mine a trecut deja 3 luni de la presupusa infectare. Multumesc

- 30 Oct 2014 10:53

Da, intr-adevar acest test este cel mai sigur pentru ca detecteaza prezenta virusului si cantitatea sa din organism insa este o investigatie foarte scumpa. Avand in vedere ca aveti deja un rezultat negativ nu consider ca este necesar un astfel de test. Trebuie doar un test de confirmare la 6 luni de la contactul sexual.

- 10 Noi 2014 23:11

Buna doamna dr am revenit cu urmatoarele rezultate de la testul hiv pe care le-am facut azi la synevo si suna kam asa:
Anti hiv 1+ 2 negativ 
ser/ electrochemiluminiscenta ( hiv combi)
mentionez k a trecut 3 luni de la presupusa infectare si rezultatul fiind negativ as putea sa termin povestea asta cu hiv ? Singurele simptome care le mai e amigdala inflamata partea stanga altceva nimic...ganglionii nu cred ca is inflamati ca trebuia sa se vada sau sa ma doara nu? Va multumesc din suflet ast rasp 

- 10 Noi 2014 23:13

Sa inteleg k metoda a fost facuta prin ECLIA ?

- 10 Noi 2014 23:27

ECLIA = electrochemiluminescenta
Da, rezultatul este negativ si puteti sta linistit. Ar fi fost mai bine sa fie efectuat la 6 luni, dar avand in vedere ca acest test este unul dintre cele mai bune atunci un rezultat negativ este relevant.
Pentru problemele legate de amigdala asa cum v-am mai recomandat ar trebui sa fiti consultat de catre un medic ORL-ist.

- 6 Dec 2014 21:10

Doamna doctor ce sanse exista dak la 3 luni a fost negativ sa se pozitiveze la 6 luni ? Pana la 6 luni trebuie sa astept pana in februarie si sunt foarte stresat inca si paranoic....am inceput sa am si ceva dureri abdominale.:(

- 7 Dec 2014 1:40

Avand in vedere tehnica prin care ati fost testat aproape sigur la 6 luni va fi tot negativ rezultatul.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde