Am amenoree de la 16 ani si tot nu imi vine in fiecare luna fara anticonceptionale!!

georgiana10 in 24 Feb 2015 10:10 Categorie Ciclu menstrual

Buna ziua! am 28 de ani si de la 16 ani jumate cand am avut prima menstruatie si pana acuma am avut mereu probleme cu ciclul menstrual! din clasa a 12-a (19 ani) am inceput sa iau anticonceptionale diane 35 cca un an. apoi vazand ca ma ingras putin am vb cu medicul si mi-a dat altceva yasmine si am luat un an de zile cu 2 luni pauza vara iulie si august! dupa familia mi-a spus ca afecteaza foarte tare ficatul si ca ar trebui sa renunt la el si am renuntat o perioada de 5 luni!! avusesem o eruptie de cosuri pe spate, pe fata pe piept (nu ca inainte nu avusesem dar erau in limitele acceptabile)in acele 5 luni nu mi-a venit de loc pana am fost iar la alt medic si mi-a zis sa nu renunt la ele ca pana ma hotarasc sa fac copii se regleaza el singur!din pacate am avut aceeasi problema cu dute-vino pana momentul de fata cand am inceput tratament cu hormoni (duphaston) si tot nu se regleaza fara ca eu sa iau pastile... incep sa iau iar din ziua a 16-a de la ultimul ciclu menstrual pana in ziua 25. Va rog din suflet sa imi dati alte sfaturi ce medic sa mai vad ca sunt satula pana peste cap de atatia medici si fara rezultat.P.S: am poze cu analizele la sange ale (TSH,Estradiol,FSH,progesteron,LH,prolactina,testosteron)

3 răspunsuri

- 24 Feb 2015 17:19

Buna ziua,
Dereglarile ciclului menstrual apar de obicei din cauza unor dezechilibre hormonale. Cu rezultatele dozarilor hormonale ati consultat un medic endocrinolog? Pe langa aceste investigatii ati efectuate si dozari ale hormonilor tiroidieni (TSH, T3, fT4 si ATPO + anticorpi antitireoglobulina) si o ecografie tiroidiana?

- 25 Feb 2015 10:02

Buna ziua! medic endocrinolog nu am consultat pt ca am crezut ca la medicul ginecolog e suficient daca deja ea mi le depistase! TSH da l-am facut dar celelalte nu! Concluzia trebuie sa merg si la endocrinolog!!! bun! multumesc!am rezultatele la analize sa vi le arat dar imi trebuie o adresa!

- 25 Feb 2015 22:02

Puteti sa le trimiteti pe adresa diana.enachescu@consultadoctorul.ro si sa mentionati perioada ciclului menstrual la momentul cand le-ati efectuat.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde