Uretrita- ce analize sunt necesare?

alexandrad1995 in 25 Sep 2014 2:41 Categorie Infectia urinara

Prezint aproximativ in fiecare zi dureri acute in zona suprapubiana si usturimi si intepaturi de nesuportat la nivelul uretrei, de asemenea senzatia de necontrolat de a merge la toaleta chiar si pentru un strop de urina, mictiune de asemenea dureroasa. Durerea nu merge spre zona genitala. Ma simt normal in restul timpului pana cand ma apuca deodata o astfel de criza fara niciun motiv.
Am mers prin multi doctori, fiecare mi-a spus altceva. Urocultura mi-a dat negativ la e coli, iar bacteriuria sub 1000 UFC pe ml si au gasit de asemenea si hematii si oxati de calciu in sumar. Rinichii si vezica erau curati la ultima ecografie {nu s-au gasit calculi}, ceea ce i-a facut pe doctori sa suspecteze o URETRITA, dar a caror cauze nu se cunosc inca.
Acum va intreb si sper sa ma puteti ajuta pentru ca absolut niciun calmant prescris de doctor nu m-a ajutat si as vrea sa stiu ce parere aveti despre aceste crize care dureaza cateva ore si sunt aproape zilnice si de necalmat cu nimic. Apa beau tot mai multa, chiar si 3 litri pe zi.
SI in al doilea rand, as vrea sa stiu ce tipuri de analize imi redomandati pentru aceasta problema. Deocamdata mi s-a dat doar test de chlamydia dar am aflat ca mai exista si alte bacterii ce pot declansa uretrita. De asemenea ce alte examene imi mai poate face urologul si ar fi absolut necesare?
Va rog ajutati-ma, sunt disperata desi problema nu pare grava, incep fdacultatea de medicina intr-o saptamana si ma intreb cum o sa pot rezista in timpul cursurilor daca incepe o criza de acest gen. Nu am putut sa o calmez in niciun fel...doar band apa dar asta extrem de putin.

Va multumesc si astept raspunsuri,

1 răspuns

- 25 Sep 2014 10:10

Buna ziua,
Cel mai frecvent uretritele sunt determinate de Chlamydia trachomatis si Neisseria Gonorrhoeae, bacterii care determina uretritele specifice. Trebuie recoltata o proba de la nivelul uretrei si efectuata o cultura pentru acesti 2 microbi. Insa mai exista o uretrita parazitara cu Trichomonas genitalis care evolueaza catre cistita. Diagnosticul se stabileste prin examen microscopic unde se observa parazitul. In afara de acesti agenti etiologici mai pot fi si alte bacterii care pot determina infectii ale uretrei determinand aparitia uretritelor care se numesc nespecifice.
In concluzie o cultura din secretia uretrala si un examen microscopic ar trebui sa stabileasca diagnosticul.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde