Sanatatea copilului

|

Buna ziua! Bebelușul meu de 5 luni a căzut ieri din patul nostru in timp ce voiam sa îl schimb și ii luam hăinuțe din dulap. Am apucat doar sa văd când s-a rostogolit și a căzut cu obrazul de marginea patului apoi jos pe burta. Menționez ca are ochișorul puțin vânat dar roșu nu mai este aproape deloc și era ca o zgârietură ieri pe ploapa unde ii dăduse foarte puțin sângele. La căpușor nu am observat vreo lovitura, nu are cucui nimic… ce ar trebui sa fac?

7 Iul 2021 18:12   categoria:
0   Share   0  
|

Mă poate îndruma cineva către un doctor hematolog pediatru?

29 Mai 2021 15:04   categoria:
0   Share   0  

Buna ziu sunt din jud Iași și aș avea nevoie urgent de o indrumare.In ianuarie 2020 băiețelul meu in vârsta de 3 anișori acum(1/11luni atunci)a fost diagnosticat cu neutropenie severa,am fost internați atunci și a urmat tratamentul apoi i s-au făcut analizele pentru a vedea de unde provine această neutropenie dar totul a indicat fiind( sau cel puțin a atât știu de la medici )o viroza,însă de atunci facem analize (hemoleucogramă)periodice la început 1 pe lună apoi la 3 luni ( cand mai indicau valori normale) însă anul acesta când am făcut pe data de 16/02/au indicat valori normale însă pe data de 14/03/ a făcut o infecție virală și din nou l-au diagnosticat pe lângă infecțiea virală cu neutropenie severa,acum in mai am refăcut hemoleucogramă și valorile sunt scăzute la 700/mm3,Offf e mult de spus și sunt disperata.Din aceasta cauză caut pe cineva care mă poate îndruma spre un alt specialist in hematologie care are răbdarea și timpul necesar care sa îmi explice ce sa mai fac unde sa mă duc și pentru a-doua opinie ,aici la spitalul de copii din Iași sunt mereu pe fuga și nu au timp sa stea de vorbă cu mine.Eu am ajuns la disperare și nu știu încotro să o apuc pentru al putea ajuta pe micuț și pentru analize mai amanuntite Sper că cineva de aici mă poate îndruma,specific că nu am nici bani sa merg prin spitale private,chiar sunt disperata,va rog să mă ajutați,mai sunt și alte detalii care nu le-am scris in acest mesaj.Multumesc

|

Scaun cu sânge la copil de 10 ani

22 Iul 2019 0:49   categoria:
0   Share   0  

Bună seara! Copilul meu are 10 ani, a avut acum o oră scaun cu sânge. Cam 3 cm din partea de început a materiei fecale avea o culoare maro roșiatic nu doar pe exterior. La fel și hârtia cu care s-a șters. Mă puteți ajuta cu un răspuns? Mulțumesc!

|

Hernie supra ombilicala

24 Feb 2018 14:47   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua ! Acum 3 zile am avut o interventie chirurgicala in urma unei hernii supra ombilicale ce, aparent a existat inca de la nastere sau copilarie.
Am fost tinut sub observatie 2 zile, iar apoi am fost externat, urmând ca miercuri sa ma prezint la control.
Cu toate acestea, dupa operatie, am avut curiozitatea sa vad daca umflatura situata mai sus de buric inca exista si da, se mai putea observa putin.Acum, insa, dupa 3 zile am vrut sa verific evolutia estetica, ceea ce poate suna hilar, dar am observat ca acea umflatura este considerabil mai proeminenta, ba chiar mai vizibila decat era inainte de a intra in operatie.De mentionat, am varsta de 17 ani.

|

Trombocitoza si neutropenie

11 Dec 2017 19:57   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu interpretarea urmatoarelor rezultate ale fetitei mele de 1 an si 1 luna?
Analizele au fost facute cu sange recoltat din vena.

Valori sub si peste limita:
Hemoglobina {HB} 10,9 (11,3-14.1)
Largimea distributiei eritrocitare 14,9% (11,6-14,8)
Numar trombocite 544 (150-450)
Neutrofil 13,5% (20-65)
Neutrofil 1,17 (1,5-8,5)
Limfocit 76% (40-65)

In urma cu o luna am facut primele analize cu sange recoltat din degetel, la cateva zile de la vaccinul ROR. Nici atunci nu au iesit bine analizele (de aceea le-am repetat luna aceasta).
Rezultate analize (sub si peste limitata) in urma cu o luna :
Hemoglobina {HB} 10,8 (11,3-14.1)
Numar trombocite 605 (150-450)
Neutrofil 18,8% (20-65)
Limfocit 70% (40-65)

Ce ma ingrijoreaza este faptul ca anumite valori (neutrofil si limfocit) s-au deteliorat si mai mult.
Va multumesc !

|

Apă

10 Sep 2017 17:31   categoria:
0   Share   0  

Bună ziua!

Nu am știut la ce categorie să pun întrebarea, sper să se potrivească cât de cât.

Beau apă din aceeași sticlă de ceva timp. Filtrez apa pe care o beau cu o cană filtrantă, după care o torn într-o sticlă de 1,5 litri normală, de plastic (din supermarket). Îmi afectează în vreun fel sănătatea dacă beau din aceeași sticlă apă? Beau zilnic apă, nu rămâne peste noapte sau ceva. Eu mă gândesc că plasticul ăla nu este tocmai bun, nu știu ce să zic. Eventual se mai întâmplă să rămână apă peste noapte în cana filtrantă, deși nu cred că afectează cu ceva. Tind să menționez că nu sunt copil, ci o persoană adultă.

Mulțumesc anticipat!

|

Tuse seaca

2 Sep 2017 21:22   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua , sora mea are o tuse seaca de vreo 3 saptamani si nu reusim sa o vindecam cu niciun tratament . Am fost si la doctor si ne-a spus ca nu are nimic grav doar o tuse care se trateaza si ne-a dat Allerdep si Respisun si tot nu ii trece . Am incercat si leacuri babesti si cu ridiche cu miere si alte tratamente : siropuri de tuse , Aerius , ceaiuri de tuse , i-am facut si infuzii cu musetel si tot nu ii trece. Va rog sa ma ajutati daca stiti alta varianta prin care se poate trata .

|

Tratament Izoniazida Copil de 8 luni

10 Apr 2017 14:00   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,fetitei mele in varsta de 8 luni i s-a recomandat tratament cu izoniazida timp de 6 luni.A intrat in contact cu bunicul ei care are TBC intr-o forma usoara(depistata la timp),iar doctorul care ne-a consultat pe toti care am avut contact cu el ne-a prescris tratament cu Izoniazida pentru fata timp de 6 luni.Sunt foarte sceptic in legatura cu acest tratament datorita varstei fragede pe care o are fetita.Tin sa precizez ca doctorul ne-a spus ca a luat microbul dar nu s-a dezvoltat.In spital,la nastere a fost vaccinata cu BCG,dar totusi a luat virusul!Este nevoie de un alt consult de specialitate?Multumesc anticipat!

|

Cum scap bebelusul de salmonela?

27 Mar 2017 15:06   categoria:
0   Share   0  

Am un bebelus de 3 luni cu salmonela...facem intibiotic si numai nu scapam de virus....e prea mult antibiotic....alta solutie ar fi???

|

Lovitura la cap

11 Mar 2017 19:16   categoria:
0   Share   0  

Fata mea de 15 ani s.a lovit de tocul usii cu capul .
Acuza dureri de cap și i-a apărut un cucui.
Acum 15 minute s.a lovit.
Ce pot face ?
E grav ?

- Bucuresti |

Starea sanatatii

22 Feb 2017 22:55   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

Pentru ca bebe de 1.5 ani, nu prea ia in greutate (9.3Kg la 1 an si 6 luni), am efectuat ceva analize medicale, anume: Hematologie, Biochimie, Bacteriologie, Parazitologie, Proteine specifice.
Din toate aceste analize, urmatoarele au avut rezultate in afara limitelor si anume:

1. Hemoleucograma completa -Sange:
ANALIZE - REZULTATE - INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
Neutrofile % - rezultat: 15.2 %, fata de intervalul de referinta: 50 - 80 / %
Limfocite % - rezultat:76.7 %, fata de intervalul de referinta: 25 - 50 / %
Neutrofile - rezultat:1.14 10^3/ul, fata de intervalul de referinta: 1.5 - 8.5 / 10^3/ul

2. Biochimie
ANALIZE - REZULTATE - INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
Fosfataza alcalina -Ser - rezultat:454 U/L, fata de intervalul de referinta: 108 - 317 / U/L
Creatinina serica -Ser - rezultat:0.40 mg/dl, fata de intervalul de referinta: 0.5 - 1.1 / mg/dl
TGO/AST -Ser - rezultat:43 U/L, fata de valoarea normala: < 34 U/L

Restul rezultatelor se incadreaza in limite (cred ca limitele laboratorului)

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu orice fel de sfaturi sugestii, in ceea ce ar trebui sa fac in continuare (pe langa faptul ca trebuie sa ajung la medicul pediatru, unde deja am programare... )
Sunt ingrijorat atat de limfocitele crescute, cat si de valorile crescute ale Fosfatazei alcaline si a TGO/AST. Ce afectiuni pot indica aceste analize?

Multumesc anticipat pentru orice fel de raspuns!

|

Nasuc înfundat la copii

20 Feb 2017 18:37   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

Bună ziua, fetița mea are năsucul puțin înfundat, in special când doarme...La început ( acum vreo 3 săptămâni) a fost mai rău, in sensul că nu manca, nu se odihnea, se înfunda când dormea, tusea...I-am pus apa de mare in nasuc, sirop biosept pt bebe, vitamina C in ceai și si-a mai revenit dar nu în totalitate....Menționez că locuim in Anglia iar aici medicul te vede doar in caz de urgenta...Cum altfel aș putea trata năsucul înfundat? Nu se vede nimic in nasuc,secrețiile sunt undeva în spatele nasului. Multumesc! Daniela

  1. - 20 Feb 2017 18:38